21 Απριλίου, 2024

Σημεία συνέντευξης Υφυπουργού Εργασίας, Κώστα Μπάρκα, στo Κόκκινο, 105,5

 «Ο μοχλός ανάπτυξης της χώρας είναι η ίδια η κοινωνία, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες», τονισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στον ρ/σ “105,5 Στο Κόκκινο”, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπάρκας.

«Η ελληνική οικονομία, εντός ενός πλαισίου προστασίας της εργασίας, έχει κάνει τεράστια βήματα. Τελευταία απόδειξη και η έξοδος στις αγορές με το δεκαετές ομόλογο. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για αυτούς, με αυτούς, χωρίς ακροβασίες», τόνισε ο Υφυπουργός Εργασίας.

Ο κ. Μπάρκας υπογράμμισε ότι «η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και η ελληνική Κυβέρνηση έχουν κάνει μια τεράστια προσπάθεια ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία. Το τελευταίο διάστημα τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπως αυτά που δημοσιοποίησε το Πληροφοριακό Σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” σήμερα, είναι ενθαρρυντικά όσον αφορά αυτή τη προσπάθεια, ακολουθώντας και τα συνολικά θετικά στοιχεία της οικονομίας. Η χώρα μας έχει φύγει πια από τον στενό κύκλο που λέγεται κρίση και βιώσαμε από το 2010 μέχρι πρόσφατα. Πλέον, με την έξοδό μας από τα μνημόνια μπορούμε να χαράσσουμε τις καθαρά δικές μας πολιτικές».

Σε σχέση με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Υφυπουργός Εργασίας σημείωσε πως «η ΝΔ βρίσκεται στο αντίποδα της δικής μας λογικής όσον αφορά τη προστασία της εργασίας. Να μη ξεχνάμε ότι η ΝΔ ήταν το κόμμα που εφάρμοσε, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, το νεοφιλελεύθερο μοντέλο, με χαρακτηριστικό το δόγμα του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος μέσα από την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τις τεράστιες μειώσεις στις απολαβές. Εμείς λέμε και πράττουμε, το ακριβώς αντίθετο. Προφανώς, η κινδυνολογία της ΝΔ σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού κατέρρευσε για ακόμη μια φορά, όπως θα καταρρεύσουν και οι προβλέψεις της για τις εκλογές».

Τέλος, σε σχέση με την αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών, ο κ. Μπάρκας επισήμανε ότι «η ΝΔ δεν θέλει στην πραγματικότητα να αναθεωρηθεί το άρθρο και γι’ αυτό κρύβεται πίσω από νομικίστικες αναφορές. Εμείς λέμε πως αυτό το κατάπτυστο άρθρο πρέπει να αναθεωρηθεί οπωσδήποτε και ελπίζω η κοινωνία να είναι ενήμερη για αυτή τη στάση της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ».

Μετάβαση στο περιεχόμενο