23 Ιουνίου, 2024

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» με τους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού, στο ACTION 24

Για τις αυξήσεις στις συντάξεις:

«Οι συντάξεις αυξάνονται, δώσαμε 3% αύξηση. Έχουν ήδη πάρει οι συνταξιούχοι την αύξηση του 3%, γιατί η σύνταξη του Ιανουαρίου πληρώθηκε πριν τα Χριστούγεννα. Και το κυριότερο 50 χιλιάδες συνταξιούχοι πήραν 30% αύξηση. Αυτοί είναι οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι στους οποίους καταργήσαμε την παρακράτηση του 30%. Άρα, 50 χιλιάδες συνταξιούχοι είδαν σοβαρή αύξηση στα εισοδήματά τους. Το 30% σε ετήσια βάση είναι για έναν μέσο συνταξιούχο περίπου 2.200 ευρώ επιπλέον εισόδημα».

 

Για τον κατώτατο μισθό:

«Όπως είναι φτιαγμένος ο νόμος του Γιάννη Βρούτση, για να γίνει ο υπολογισμός του νέου κατώτατου μισθού λαμβάνονται κάποιες παράμετροι. Παράμετροι είναι η αύξηση του ΑΕΠ, είναι ο πληθωρισμός, είναι διάφορες παράμετροι. Είναι έτσι φτιαγμένη αυτή η φόρμουλα, για να αντέχεται. Λαμβάνει υπόψιν της δηλαδή τις πραγματικές επιδόσεις της οικονομίας και την ανταγωνιστικότητά της. Άρα, η αύξηση που θα αποφασιστεί, τον Απρίλιο περίπου είναι η ώρα της αυξήσεως, θα είναι αύξηση που θα την αντέχει η οικονομία. Όταν είμαστε έτοιμοι να σας πούμε πόσο θα είναι η αύξηση, θα υπάρχει αύξηση σίγουρα, θα σας την πούμε».

 

Για το θάνατο του αστυνομικού στου Ρέντη και τις έρευνες της Αστυνομίας:

«Αναμένουμε την ολοκλήρωση της αστυνομικής και δικαστικής έρευνας για να συλληφθούν και οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη. Αυτοί που είχαν οργανώσει με μηνύματα το να συγκεντρωθούν τα παιδιά αυτά που τους έδωσαν τις φωτοβολίδες, που τους είπαν «βγείτε έξω να επιτεθείτε». Πρέπει και αυτοί να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Έχω εμπιστοσύνη στην αστυνομία. Η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της, δεν έχω αμφιβολία. Το κράτος στο τέλος θα επικρατήσει».

 

Για τον ρόλο της αστυνομίας:

«Η αστυνομία δεν είναι χούντα. Η αστυνομία  είναι όργανο της δημοκρατικής πολιτείας. Τελεία. Οι αστυνομικοί δεν είναι μπάτσοι. Οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι που εμείς τους έχουμε βάλει για να μας προστατεύουν και αν κάποιος αστυνομικός ξεπεράσει τα όρια της νόμιμης κρατικής βίας και δεν λειτουργεί με τρόπο που προβλέπει το κράτος, να τιμωρηθεί ασφαλώς. Αλλά με τον δημοκρατικό τρόπο. Όχι με την απαξίωση του Σώματος».

 

«Θέλω μία αστυνομία η οποία πρώτα απ’ όλα θα σέβεται τον εαυτό της και τον πολίτη, που σημαίνει ότι θα εφαρμόζονται οι νόμοι. Θέλω μία αστυνομία που δεν θα φοβάται τι θα πει ο άλλος αν τυχόν κάνει τη δουλειά της. Θέλω μία αστυνομία που θα τη στηρίζει η κοινωνία καθ’ ολοκληρία στο να κάνει τη δουλειά της. Αυτό θέλω εγώ και αυτό προσπαθεί να κάνει αυτή η Κυβέρνηση».

 

Για το δάνειο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κύριος Κασσελάκης έκανε μία διαρροή ότι δάνεισε ένα μεγάλο ποσό ύψους 200.000 ευρώ στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήθελε να δείξει προφανώς πόσο large είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύριος Κασσελάκης πιστεύω πως δεν έχει καταλάβει καθόλου τους νόμους του κράτους και τι ρόλο έχει. Πρώτα απ’ όλα, από που είναι αυτά τα λεφτά; Από την εταιρεία του; Από τον προσωπικό του λογαριασμό; Από ποια δραστηριότητα;».

«Όλη η διαρροή αυτή δείχνει το χάος που επικρατεί στο μυαλό τους. Δεν έχουν καταλάβει ούτε τι είναι κόμμα, ούτε πως λειτουργούν τα οικονομικά του, ούτε τι νόμοι ισχύουν, ούτε σε ποιους ελέγχους υπάγονται, τίποτα, τα έχουνε κάνει κουλουβάχατα».

«Ο κύριος Κασσελάκης εφόσον επέλεξε να μπει στην ενεργό πολιτική, δεσμεύεται από τους νόμους και τους κανόνες της ενεργούς πολιτικής. Τελεία και παύλα. Μέχρι στιγμής φέρεται σαν ιδιώτης».

 

Για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τώρα το ίδιο πρόβλημα, σε μικρότερη προφανώς έκταση, που αντιμετώπισε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πριν από δέκα χρόνια. Όλη αυτή η κουβέντα του πόσο νοικοκυρεμένα οικονομικά είχαν και πως είναι το μόνο κόμμα που δεν χρωστούσε – αυτά έλεγε ο Τσίπρας- αυτά όλα ήταν παραμύθια. Ο λόγος που είχαν νοικοκυρεμένα οικονομικά και δεν χρωστάγανε ήταν δύο λόγοι: Ο πρώτος ήταν ότι είχαν πάρει το μεγάλο δάνειο στις αρχές του 2000 και τους χαρίσανε τα δύο τρίτα του δανείου γιατί ήταν το κόμμα του 3% και όλοι το αγαπούσαν. Το μόνο κόμμα που είχε γίνει κούρεμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, κανένας άλλος. Και ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε από το 3% στο 35% η επιχορήγησή του αυξήθηκε, άρα είχε περισσότερα χρήματα. Τώρα που πήγε στο 17% η εκλογική του επιχορήγηση μειώθηκε και τώρα έχει τρύπα. Τώρα έπαψαν να έχουν νοικοκυρεμένα οικονομικά, τώρα πρέπει να «βάλει» ο Κασσελάκης».

 

Για το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών:

«Είναι ένα νομοσχέδιο, που όταν έρθει και διαβάσουμε τις λεπτομέρειές του, θα μπορούμε να το κρίνουμε. Αν δεν δεις το νομοσχέδιο, μπορείς να τοποθετηθείς; Επί της αρχής δεχόμαστε ότι οι άνθρωποι αυτοί που είναι σε μία συγκεκριμένη ερωτική επιλογή ομοφυλίας, έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους; Αυτό επί της αρχής το δεχόμαστε ή δεν το δεχόμαστε; Αν το δεχόμαστε επί της αρχής δεν υπάρχει κάποιος κατά. Δεν γίνεται να είσαι κατά, επί της αρχής. Άρα, στο επί της αρχής το λύσαμε. Πάμε τώρα στα επί των άρθρων. Όταν έρθει το νομοσχέδιο, θα με φωνάξετε. Αλλά θέλω να είμαι ξεκάθαρος εδώ. Η χώρα έχει προχωρήσει. Διακρίσεις βάσει των ερωτικών επιλογών των ανθρώπων δεν έχουμε πια στην Ελλάδα και ευτυχώς».

«Όταν μπαίνεις στην πολιτική και παίρνεις μια απόφαση να μπεις στην πολιτική μπαίνεις σκεπτόμενος ότι θα πρέπει να λύνεις προβλήματα ή να τα κρύβεις κάτω από το χαλί; Εάν λοιπόν δεχθούμε ότι υπάρχει ένα θεσμικό ζήτημα σε αυτή την κατηγορία των συνανθρώπων μας και συμπολιτών μας, προφανώς πρέπει το θέμα να λυθεί. Άρα, ένας πολιτικός που λέει θα προτιμούσα να μην ερχόταν ποτέ, είναι σα να λέει ότι δεν με ενδιαφέρουν αυτοί οι άνθρωποι. Εμένα με ενδιαφέρει και ο τελευταίος συμπολίτης μου, τόσο απλά».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη:

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο