15 Ιουνίου, 2024

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη, στον ρ/σ Real FM και τους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελατόλα

Για τον χρόνο απονομής των συντάξεων:

«Πάμε πάρα πολύ καλά. Έχουμε σπάσει το φράγμα των 30.000 εκκρεμών κυρίως συντάξεων. Στην πραγματικότητα είναι πολύ λιγότερες. Και έχω βάλει έναν στόχο, στο τέλος του χρόνου να προσεγγίσουμε τις 25.000. Πιστεύω ότι θα τον πετύχουμε, αν όχι, θα είμαστε πολύ κοντά στο στόχο αυτόν. Άρα, έχουμε πολύ μεγάλη βελτίωση. Το ίδιο και στις επικουρικές. Πάμε πάρα πολύ γρήγορα».

 

«Αν δεν έχεις εκκρεμότητες, μέσα σε 30 μέρες εισπράττεις τη σύνταξή σου. Αν έχεις εκκρεμότητες, δηλαδή αν έχεις παράλληλα πάνω από έναν ασφαλιστικό φορέα, αυτό το κάνει πιο σύνθετο. Αλλά κι εκεί ακόμα είμαστε πια αρκετά γρήγοροι».

 

«Το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του e-ΕΦΚΑ προχωράει γρηγορότερα από το χρονοδιάγραμμά του. Προχωράμε στην ψηφιοποίηση όλου του ασφαλιστικού βίου των Ελλήνων. Αυτό τι σημαίνει; Σε τρία χρόνια από σήμερα θα έχουμε το περιθώριο να βλέπουμε στο κινητό μας τηλέφωνο τα πάντα και να ξέρουμε πότε θα έχουμε κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης».

 

«Με το νόμο που φέρνουμε εξομοιώνουμε τον τρόπο που δίνονται τα εφάπαξ και οι επικουρικές συντάξεις στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε να ξεκολλήσουμε πάνω από 15 χιλιάδες εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, μέχρι τέλος του χρόνου. Αυτό θα είναι μία μεγάλη επανάσταση γιατί θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις σχεδόν στο 50% από τη μέρα που ανέλαβα».

 

«Εγκαινιάζουμε μία πιλοτική δράση, όπου θα καλούμε εμείς έξι μήνες νωρίτερα τον υποψήφιο συνταξιούχο και θα τον ενημερώνουμε πότε και που μπορεί να καταθέσει τα χαρτιά του για σύνταξη και τι χαρτιά πρέπει να καταθέσει στην πλατφόρμα, ώστε να πάρει τη σύνταξή του ακόμα και σε μια εβδομάδα».

 

Για τα προγράμματα της ΔΥΠΑ:  

«Τα προγράμματα της ΔΥΠΑ εξελίσσονται με πάρα πολύ καλό ρυθμό. Τα τελευταία τρία χρόνια, από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ, έχουν βρει περίπου 155.000 άνθρωποι εργασία. Αυτή είναι η πραγματική πολιτική, να βρίσκεις στον κόσμο δουλειά. Στις «Ημέρες Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη, μέσα σε 3 μέρες, βρήκαμε δουλειά σε 2.500 ανθρώπους».

 

Για την ακρίβεια:

«Είμαι βέβαιος ότι ο Κώστας Σκρέκας δίνει πολύ μεγάλη μάχη για την ακρίβεια, η οποία δεν είναι ένα εύκολο πρόβλημα. Επίσης, δεν είναι εύκολο να το εξηγήσεις στην κοινή γνώμη. Είναι ένα πολύ σύνθετο πρόβλημα και ο κύριος Σκρέκας δίνει πολύ μεγάλο αγώνα».

 

Για τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης:

«Αν κάποιοι νομίζουν ότι έχουν πάρει τα μυαλά μας αέρα επειδή κερδίσαμε τις εκλογές και δεν ασχολούμαστε με τα προβλήματα του κόσμου, κάνουν λάθος. Όλοι οι Υπουργοί, και αυτή είναι εντολή του κυρίου Πρωθυπουργού, είμαστε πάνω από τα προβλήματα του κόσμου. Και η αγωνία μας να γίνει η ζωή των Ελλήνων πολιτών καλύτερη, είναι αυτό που μας κινητροδοτεί. Ούτε με τις δημοσκοπήσεις ασχολούμαστε, ούτε με το αν θα τσακωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τίποτα. Αυτά είναι δευτερεύοντα θέματα στην πολιτική. Στην πολιτική αναμετριέσαι κάθε μέρα με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου. Αν τα λύνεις, μπράβο σου. Αν όχι, πρέπει να έρθει κάποιος να τα λύσει».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη :

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο