23 Ιουνίου, 2024

Σημεία ομιλίας Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τ. Πετρόπουλου, στο 12th Insurance Conference

Σημεία της ομιλίας του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, στο 12th Insurance Conference.

«Η ιδιωτική ασφάλιση δεν μπορεί να είναι υποκατάστατο της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Δεν υπάρχει χώρος για σύγκρουση στο πεδίο αυτό», δήλωσε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο 12th Insurance Conference.

Ο Υφυπουργός τόνισε ότι «η πολιτική σύγκριση των κομμάτων που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας πρέπει να γίνεται επί προγραμμάτων που αφορούν τη ζωή των πολιτών και την προοπτική της χώρας», υπογραμμίζοντας ότι «η συζήτηση για το ασφαλιστικό θα επαναλαμβάνεται. Σημασία, όμως, έχει να δούμε με ποιους όρους και με ποια στόχευση θα διεξάγεται η συζήτηση, καθώς η κοινωνική ασφάλιση δεν μπορεί να αποτελεί απλώς ένα λογιστικό μέγεθος. Ούτε να συμπιέζονται οι παροχές δήθεν για την ανάπτυξη».

Ο Τ. Πετρόπουλος υπενθύμισε ότι «η μείωση της δημόσιας δαπάνης υγείας, συμπεριλαμβανομένης και της δαπάνης των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, την περίοδο του 2009-2014, είναι ένα δείγμα της τάσης που κυριάρχησε στην οικονομία που ήταν μία αντιμετώπιση λογιστικής αποτίμησης και κόστους της ζωής των πολιτών και της υγείας, με αποτέλεσμα να έχουμε για μία μεγάλη χρονική περίοδο 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες».

«Δεν μπορεί να υπάρξει ευημερούσα οικονομία, με έναν λαό ο οποίος δεν έχει τουλάχιστον εξασφαλίσει το αγαθό της ζωής και της υγείας», κατέληξε ο Υφυπουργός.

Μετάβαση στο περιεχόμενο