22 Μαΐου, 2024

Σημεία ομιλίας Υφυπουργού Εργασίας, Νάσου Ηλιόπουλου, στη Βουλή

“Η πρόταση της ΝΔ για τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση μπορεί να επιφέρει ζημιά άνω των 50 δις ευρώ”, τόνισε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νάσος Ηλιόπουλος, στην ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση της περικοπής των συντάξεων.

“Το γεγονός πως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε κυρίαρχα για το ζήτημα της Μακεδονίας δείχνει την πολιτική ήττα της ΝΔ. Με τη στάση του, επέλεξε να νομιμοποιήσει με τον πιο επίσημο τρόπο την ακροδεξιά ατζέντα. Όταν συνδιαλέγεσαι με το σύνθημα “πουλήσατε τη Μακεδονία για να πάρετε τις συντάξεις”, συνδιαλέγεσαι με τους φασίστες και τους νεοναζί και διαλέγεις έναν αν μη τι άλλο πολύ ολισθηρό δρόμο για τη δημοκρατία”, υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλoς.  

Όσον αφορά την εργοδοτική αυθαιρεσία και τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί επιλογής πολλών νέων να δουλεύουν αδήλωτοι, ο Υφυπουργός Εργασίας υπενθύμισε ότι “η βασική μεταρρύθμιση της ΝΔ στα εργασιακά ήταν να αφήσει το Σ.ΕΠ.Ε. με 209 λιγότερες οργανικές θέσεις και να καταργήσει το τμήμα νομικής στήριξης και το τμήμα πληροφοριακών συστημάτων της Επιθεώρησης Εργασίας”.

Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι “η ΝΔ, έχει ακόμη στους κόλπους της συμβούλους που έχουν υπάρξει άνθρωποι του ΔΝΤ, κάτι που εξηγεί και το άγχος της να αθωώσει το ταμείο. Ήταν εκείνο άλλωστε που επέβαλε το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, που τώρα καταργούμε. Όταν αυτή η κυβέρνηση έδινε τη μάχη σε κάθε διαπραγμάτευση, κάποιοι ήταν με την άλλη πλευρά. Και αυτή τη μάχη τη κερδίσαμε, και για τις συντάξεις, και για τις συλλογικές συμβάσεις, την στιγμή που η ΝΔ μας εγκαλούσε να πάρουμε “τόσα κι άλλα τόσα μέτρα”.

Τέλος, ανέφερε ότι “έχουμε ζήσει τρία χρόνια καταστροφολογίας, η οποία διαρκώς διαψεύδεται. Η ΝΔ, όμως, συνεχίζει να επιμένει σε αυτήν γιατί το πραγματικό της πρόγραμμα είναι το ίδιο το μνημόνιο. Μνημόνιο για την εργασία, μνημόνιο για την κοινωνική πλειοψηφία, κάτι που απαιτεί μια καταστροφή για να το νομιμοποιήσει. Δυστυχώς, θα πέσετε για άλλη μια φορά έξω”. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο