18 Ιουλίου, 2024

Σειρά τηλεδιασκέψεων της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με πρέσβεις της Ελλάδας σε χώρες της Ευρώπης για τα μέτρα στις Μονάδες Θεραπείας Ηλικιωμένων

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου είχε σήμερα σειρά επαφών μέσω τηλεδιασκέψεων με τους πρέσβεις της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές χώρες των οποίων οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων επλήγησαν περισσότερο κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. 

Συγκεκριμένα, η Υφυπουργός  συνομίλησε με τους πρέσβεις της Ελλάδας στη Σουηδία, στην Ισπανία, στην Ιταλία και την πρέσβειρά της χώρας στη Γαλλία. Σκοπός της επικοινωνίας ήταν να ενημερωθεί η Υφυπουργός Εργασίας για τα μέτρα που έλαβαν οι χώρες αυτές προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες ακραίου κινδύνου για τους ηλικιωμένους στο δεύτερο κύμα της πανδημίας δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων που παρουσιάσθηκε στις δομές ηλικιωμένων τους προηγούμενους μήνες. 

Η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Επικοινώνησα με τις πρεσβείες της Ελλάδας σε χώρες που παρατηρήθηκε μεγάλος αριθμός απωλειών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν εφησυχάζουμε αλλά αυστηροποιήσαμε τα μέτρα, εντατικοποιήσαμε τους ελέγχους και φροντίζουμε σε στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας να φροντίζουμε για την τήρηση όλων των μέτρων. Τα μέτρα που ανακοινώσαμε τις προηγούμενες ημέρες για την προστασία των ηλικιωμένων, είναι αυστηρότερα σε σύγκριση με τις πιο επιβαρυμένες χώρες της Ευρώπης και εφαρμόζονται ήδη». 

Μετάβαση στο περιεχόμενο