14 Ιουλίου, 2024

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή προέδρου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ)

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Πάνο Τσακλόγλου, η υπουργική απόφαση για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με σκοπό την προσέλκυση υποψηφίων με τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για την συγκρότηση του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΚΑ.

Η πρωτότυπη διαδικασία επιλογής, όπως προβλέπεται στο νόμο 4826/2021 «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά», έχει σχεδιαστεί με εχέγγυα διαφάνειας και αξιοκρατίας. Σκοπός της διαδικασίας αυτής είναι η ανάδειξη των κατάλληλων υποψηφίων μελών και προέδρου του ΔΣ και η αξιολόγησή τους από το Συμβούλιο Επιλογής υποψηφίων, προκειμένου να αναδειχθεί ένα κατάλληλο και έμπειρο ΔΣ, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις αυξημένες επιχειρησιακές απαιτήσεις και στην εύρυθμη λειτουργία του Ταμείου.

Το Συμβούλιο Επιλογής αποτελείται από έναν υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τον πρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) και έναν καθηγητή ΑΕΙ που ειδικεύεται σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης και πρώτιστο μέλημα του είναι να επιλεγούν για μέλη και πρόεδρος του ΔΣ του ΤΕΚΑ, πρόσωπα υψηλού κύρους και επιστημονικής κατάρτισης με σημαντική εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις για να ασκούν χρηστή και συνετή διαχείριση σύμφωνα με τους σκοπούς του Ταμείου.

Τα απαιτούμενα προσόντα και δεξιότητες για τις θέσεις του προέδρου και των μελών του ΔΣ του ΤΕΚΑ αναλύονται στη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που βρίσκεται διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Ταμείου (teka.gov.gr), στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και στην ιστοσελίδα opengov.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα teka.gov.gr.

 

Επισυνάπτεται η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο