23 Ιουλίου, 2024

Πολίτες ενημερώθηκαν από την υφυπουργό Μαρία Συρεγγέλα για την καταπολέμηση της βίας

Δράση ενημέρωσης σε Περιστέρι και Αιγάλεω

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, επισκέφθηκε σήμερα περιοχές του Περιστερίου και του Αιγάλεω και ενημέρωσε δεκάδες πολίτες για τις δράσεις που υλοποιεί το υπουργείο με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Η κα Συρεγγέλα που ήταν μαζί με εθελοντές και εθελόντριες σε ένα βαν, ενημέρωσαν τους πολίτες για το Δίκτυο Δομών για κακοποιημένες γυναίκες που διαθέτει η χώρα μας και το οποίο περιλαμβάνει 43 Συμβουλευτικά Κέντρα και 19 Ξενώνες Φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα και τη δωρεάν τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900. Η υφυπουργός τόνισε ότι τα συμβουλευτικά κέντρα είναι πάντα σε ετοιμότητα να παρέχουν σε γυναίκες ψυχολογική και κοινωνική στήριξη και νομική και εργασιακή συμβουλευτική, ενώ οι Ξενώνες Φιλοξενίας έτοιμοι να υποδεχθούν γυναίκες θύματα βίας με τα παιδιά τους μέχρι να σταθούν στα πόδια τους.

Η κα Συρεγγέλα μίλησε με άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι και όλες να βοηθήσουμε γυναίκες να ξεφύγουν από το κακοποιητικό περιβάλλον στο οποίο ζουν. Για παράδειγμα, όπως ανέφερε, κάθε ενδιαφερόμενος/η που επιθυμεί να ενημερωθεί σχετικά με τη διαχείριση περιστατικών βίας ή να καταγγείλει ένα τέτοιο περιστατικό μπορεί να καλέσει στην Γραμμή SOS 15900 για να λάβει την απαραίτητη βοήθεια και συμβουλή.

Με μήνυμα «Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη!» η υφυπουργός διαβεβαίωσε όλους τους πολίτες που συνάντησε στο Περιστέρι και στο Αιγάλεω ότι «βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα που θέλει να καταγγείλει κακοποίηση, βία ή παρενόχληση. Είμαστε μαζί της σ’ αυτόν τον αγώνα και έμπρακτα τη στηρίζουμε σε κάθε της βήμα», κατέληξε η κα Συρεγγέλα.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο