23 Ιουλίου, 2024

Παρέμβαση Θ. Φωτίου στη Βουλή για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Τους τρεις άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για τη στέγη, παρουσίασε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, στην παρέμβασή της σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Ο πρώτος άξονας, το στεγαστικό επίδομα, ήδη υλοποιείται», τόνισε η κ. Φωτίου και επισήμανε ότι «μέσα σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το επίδομα στέγης έχουμε 315.449 αιτήσεις από τις οποίες οι 152.841 έχουν εγκριθεί. Δηλαδή, 413.000 συμπολίτες μας θα πάρουν το επίδομα στέγης το οποίο, αυτή τη στιγμή, ανέρχεται σε 237 εκατ. ευρώ το χρόνο».

«Ο δεύτερος άξονας είναι η τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας που καλείστε να ψηφίσετε», ανέφερε η Αναπληρώτρια Υπουργός και υπογράμμισε ότι  «συνολικά 500 εκατ. ευρώ θα διατεθούν φέτος για επίδομα στέγης και επίδομα “κόκκινου” δανείου και περισσότεροι από 1.170.000 συμπολίτες μας θα ωφεληθούν από τα δύο αυτά επιδόματα».

Τέλος, αναφερόμενη στον  τρίτο άξονα, η κ. Φωτίου προανήγγειλε ένα μεγάλο πρόγραμμα το οποίο θα παρουσιαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε «ευάλωτες κοινωνικά ομάδες να αποκτήσουν προσιτή στέγη μέσα από το δημόσιο αποθεματικό ακινήτων».

Μετάβαση στο περιεχόμενο