14 Ιουλίου, 2024

Σημεία συνέντευξης Υφυπουργού Εργασίας, Κ. Μπάρκα, στo Κόκκινο 105,5

«H χθεσινή επέκταση των τριών κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που καλύπτουν συνολικά 51.383 εργαζόμενους στους κλάδους των τραπεζών, των πάσης φύσεως μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στη χώρα. Πλέον, με τις Συλλογικές Συμβάσεις που έχουν επεκταθεί σε 12 κλάδους, καλύπτονται πάνω από 210.000 εργαζόμενοι», δήλωσε στον ρ/σ στο Κόκκινο 105,5, ο υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπάρκας.

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «μετά από πολλές δυσκολίες, έχουμε περάσει πια σε μία επόμενη φάση, με την ανεργία να μειώνεται και με όλο και περισσότερες νέες θέσεις εργασίας να δημιουργούνται. Την ίδια στιγμή ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί και ο υποκατώτατος έχει καταργηθεί».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, για τη ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Μπάρκας σημείωσε πως «το νομοσχέδιο είναι έτοιμο και είμαστε στην τελική φάση για την κατάθεσή του, σύμφωνα και με τον προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού έργου».

Τόνισε, επίσης, ότι με το νομοσχέδιο θεσπίζεται η υποχρεωτική αιτιολόγηση των απολύσεων ενώ λαμβάνονται και συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζόμενων διανομέων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο