14 Ιουλίου, 2024

Π. Τσακλόγλου: Εκσυγχρονισμός και διαφάνεια για την επόμενη μέρα του ΜΤΠΥ

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους του συλλόγου υπαλλήλων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), συλλόγων συνταξιούχων πολιτικών υπαλλήλων και της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ και συζήτησε μαζί τους επιμέρους ζητήματα που προκύπτουν από τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο με τίτλο «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις» και αφορούν στην οργάνωση, στη λειτουργία και τη διαχείριση της περιουσίας του ΜΤΠΥ. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παυλίνα Καρασιώτου και ο πρόεδρος του ΜΤΠΥ, Επαμεινώνδας Ατσαβές.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κος Τσακλόγλου δήλωσε: «Σήμερα, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, συλλόγων συνταξιούχων πολιτικών υπαλλήλων και της ΑΔΕΔΥ σχετικά με τον σκοπό και το περιεχόμενο των διατάξεων που αφορούν στο Ταμείο.

Είχα την ευκαιρία να αναλύσω τις συγκεκριμένες αλλαγές που περιλαμβάνονται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Πρόκειται, για ρυθμίσεις σχετικά με το διοικητικό μοντέλο του Ταμείου, καθώς και την διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του. Μοναδικός σκοπός αυτών των ρυθμίσεων είναι ο εκσυγχρονισμός της διοικητικής λειτουργίας και η διαφανέστερη και αποδοτικότερη αξιοποίηση της περιουσίας του Ταμείου προς όφελος των μετόχων και των μερισματούχων του.

Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις ο τρόπος διοίκησης του Ταμείου γίνεται πιο αποτελεσματικός ενώ εισάγεται για πρώτη φορά η δυνατότητα επαγγελματικής διαχείρισης της περιουσίας του Ταμείου. Για τη διασφάλιση της επαγγελματικής αυτής διαχείρισης δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης από το ΔΣ του ΜΤΠΥ των εξειδικευμένων γνώσεων δύο δημοσίων νομικών προσώπων: της ΕΔΕΚΤ και της υπό ίδρυση εταιρείας διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας του e-ΕΦΚΑ. Πρόκειται, περί προαιρετικού δικαιώματος, το οποίο παρέχει στο ΜΤΠΥ πρόσθετα εργαλεία για τη χρηστή και βιώσιμη διαχείριση της περιουσίας του.

Κοινός στόχος όλων μας, Πολιτείας δημοσίων υπαλλήλων και μερισματούχων, αποτελεί η όσο το δυνατόν καλύτερη διακυβέρνηση του Ταμείου, ούτως ώστε αυτό να συνεχίσει να εκπληρώνει με επιτυχία τον σκοπό του».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο