24 Απριλίου, 2024

Ομιλία της Γ.Γ. Κ. Γούλα σε εκδήλωση του Δήμου Αμαρουσίου και της Επιτροπής Ισότητας με αφορμή τη γιορτή της Μητέρας

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Καλυψώ Γούλα, παρευρέθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 σε εκδήλωση αφιερωμένη στις μητέρες ατόμων με αναπηρία, που διοργάνωσαν στον κήπο της Βορέειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Ελένη Λέκκα με αφορμή τη γιορτή της μητέρας. Η κα Γούλα μίλησε για θέματα ισότητας των φύλων στην τοπική αυτοδιοίκηση και στήριξης των γυναικών-μητέρων παιδιών με αναπηρία.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μητέρες παιδιών με αναπηρία και στον αγώνα τους για τη διεκδίκηση μιας ισότιμης θέσης στην κοινωνία για τα παιδιά τους. Τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζουν οι Δήμοι και οι Δημοτικές Επιτροπές Ισότητας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των φορέων και της κοινωνίας των πολιτών για θέματα ισότητας των φύλων και καταπολέμησης των πολλαπλών διακρίσεων. Όπως είπε η κα Γούλα, η Γενική Γραμματεία, συνεχίζοντας την προσπάθεια για μια κοινωνία ουσιαστικής ισότητας, απαλλαγμένη από βία, στερεότυπα και διακρίσεις, προβλέπει στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025 την ενσωμάτωση της διάστασης της αναπηρίας στις πολιτικές και στα προγράμματα ισότητας των φύλων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών κα Κεφαλογιάννη, η Πρόεδρος ΚΕΑΤ Αθηνών κα Χαμονικολάου, η Πρόεδρος του Σικιαρίδειου Ιδρύματος κα Λιούτα, η πρώην βουλευτής ΝΔ κα Αράπογλου, μέλη της τοπικής Επιτροπής Ισότητας, καθώς και η ορχήστρα του Σικιαριδείου Ιδρύματος.

Την εκδήλωση ακολούθησε η βράβευση διακεκριμένων αθλητών με αναπηρία, καθώς και των μητέρων τους, που αποτελούν την απόδειξη ότι όλα είναι δυνατά όταν υπάρχει δύναμη ψυχής και η απαραίτητη στήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον και τους θεσμικούς φορείς.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Ημερολόγιο Ανακοινώσεων

Απρίλιος 2024
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Μετάβαση στο περιεχόμενο