23 Ιουλίου, 2024

Νέα Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων η Καλυψώ Γούλα – Νέα επικεφαλής του ΚΕΘΙ η Μαρίνα Στέφου

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ανακοινώνεται ότι τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων αναλαμβάνει η κ. Καλυψώ Γούλα. Η κ. Γιάννα Χορμόβα που κατείχε τη θέση μέχρι σήμερα θα συνεχίσει την σταδιοδρομία της σε άλλη κυβερνητική θέση.

Η κ. Γούλα είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό και Οικονομικό Δίκαιο. Έχει θητεύσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον ίδιο δήμο. Στις Ευρωεκλογές του 2019 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Γίνεται επίσης γνωστό ότι ως πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) ορίζεται η κ. Μαρίνα Στέφου, δικηγόρος, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο και την Οικονομία Επιχειρήσεων στο Πάντειο Πανεπιστημίου και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ιδίου Πανεπιστημίου. Η κ. Στέφου έχει πολυετή εμπειρία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας εργαστεί από το 2009 ως επιστημονική συνεργάτης ευρωβουλευτών. Τα τελευταία χρόνια είναι συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για θέματα της Επιτροπής Απασχόλησης και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο