16 Ιουλίου, 2024

Μ. Συρεγγέλα: Συνεχίζουμε τον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Ομιλία υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για εμάς η εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών δεν είναι μόνο το θέμα της 25ης Νοεμβρίου, αλλά ο καθημερινός μας αγώνας. Ένας αγώνας που ξεκίνησε το 2019 και γίνεται όλο και πιο έντονος με οδηγό μας πλέον και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025. Με αυτόν τον αγώνα θέλουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα, σε κάθε κορίτσι θύμα έμφυλης ή ενδοοοικογενειακής βίας. Και για να το καταφέρουμε πρέπει να είμαστε όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι». Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα μιλώντας σήμερα στη Βουλή, σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με θέμα την 25η Νοεμβρίου που είναι η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας η κα Συρεγγέλα τόνισε ότι «Με τις προσπάθειες μας έχουμε καταφέρει να αυξηθούν σημαντικά οι καταγγελίες κακοποίησης. Γιατί σήμερα τα στόματα ανοίγουν. Οι γυναίκες μας εμπιστεύονται. Εμπιστεύονται το ισχυρό πλέγμα Δομών που έχουμε δημιουργήσει -με την Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, τα 44 Συμβουλευτικά Κέντρα και τους 19 Ξενώνες Φιλοξενίας- και συνεχώς εξελίσσουμε».

«Για να ενισχύσουμε και να υποστηρίξουμε ουσιαστικά τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της βίας έχουμε προχωρήσει σε πλήθος συνεργασιών και δράσεων» πρόσθεσε η υφυπουργός, λέγοντας πως «στηρίζουμε ουσιαστικά τις γυναίκες θύματα βίας προσφέροντας δωρεάν ψυχολογική, εργασιακή στήριξη και νομική συμβουλευτική, ενώ συνεργαζόμαστε με 17 Υπουργεία για την ενσωμάτωση της διάστασης φύλου σε τομεακές Πολιτικές».

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε η κα Συρεγγέλα, «έχουμε προχωρήσει σε υπογραφή και ενεργοποίηση 7 Μνημονίων Συνεργασίας, στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση 54 Δράσεων και 11 Έργων, ενώ συμμετέχουμε σε 4 τομεακά Εθνικά Σχέδια Δράσης. Και παράλληλα, αναπτύσσουμε διαρκώς τη συνεργασία μας με την κοινωνία των πολιτών, με στόχο την προστασία κάθε γυναίκας, κάθε κοριτσιού και την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο