14 Ιουλίου, 2024

Μ. Συρεγγέλα: Στηρίζουμε και προστατεύουμε όλες τις οικογένειες της χώρας

Μήνυμα της υφυπουργού για τη Διεθνή Ημέρα της Οικογένειας

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η προστασία και η στήριξη της οικογένειας είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας. Δεν θυμόμαστε τις οικογένειες μία μέρα τον χρόνο ούτε μένουμε σε ευχολόγια, αλλά είμαστε δίπλα τους καθημερινά με σειρά μέτρων και δράσεων». Αυτό είναι το μήνυμα της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για τη Δημογραφική Πολιτική, την Οικογένεια και την Ισότητα των Φύλων, Μαρίας Συρεγγέλα με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Οικογένειας.

Η σημερινή κυβέρνηση δημιούργησε για πρώτη φορά στη χώρα χαρτοφυλάκιο σε επίπεδο υφυπουργού με αρμοδιότητα τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια και υιοθέτησε πολιτικές και δράσεις για να ενισχύσει τον θεσμό της οικογένειας, όπως η χορήγηση επιδόματος γέννησης 2.000 ευρώ, η αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, η μείωση ΦΠΑ για βρεφικά είδη, η διεύρυνση της χρηματοδότησης και των εισοδηματικών κριτηρίων για το voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και της Ψηφιακής Μέριμνας, καθώς και η επέκταση του ωραρίου των δημοτικών έως τις 5.30 το απόγευμα.

Παράλληλα με τον νέο εργασιακό νόμο θεσπίστηκε για πρώτη φορά άδεια πατρότητας, συμπληρώθηκε το πλαίσιο των γονικών αδειών, ώστε να μην υπάρχουν γονείς πολλαπλών ταχυτήτων και καθιερώθηκαν ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας για γονείς και φροντιστές, ενώ υιοθετήθηκε νέα στεγαστική πολιτική.

«Δεν σταματήσαμε όμως εδώ, αλλά δώσαμε Σήμα Ισότητας στις επιχειρήσεις και ξεκινήσαμε τις «Νταντάδες της γειτονιάς» και το έργο για τη δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών στις επιχειρήσεις που στόχο έχουν την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και την αντιμετώπιση των παραδοσιακών ρόλων των φύλων εντός της οικογένειας» αναφέρει η κα Συρεγγέλα και προσθέτει ότι «εμείς κάναμε πράξη τις δεσμεύσεις μας για την έμπρακτη στήριξη των οικογενειών και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της χώρας. Δεν μείναμε σε λόγια, αλλά όλα όσα είχαμε υποσχεθεί, τα υλοποιήσαμε. Όπως σήμερα κάναμε όσα είπαμε χθες, έτσι θα κάνουμε πράξη και αυτά που σχεδιάζουμε για το αύριο».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο