14 Ιουλίου, 2024

Μ. Συρεγγέλα: Όλες οι χώρες ενωμένες οφείλουμε να εξαλείψουμε τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών στην αγορά εργασίας

Ομιλία σε Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου Ευρωπαϊκών και Λατινικών χωρών για την Ισότητα των Φύλων

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών και η καταπολέμηση των διακρίσεων που υφίστανται στην αγορά εργασίας αποτελούν προτεραιότητα για το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις που ενισχύουν τη γυναικεία εργασία και βοηθούν τις γυναίκες να αποκτήσουν τον έλεγχο της ζωής τους και να επιτύχουν την οικονομική τους ανεξαρτησία». Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας σε Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου Ευρωπαϊκών και Λατινικών χωρών για την Ισότητα των Φύλων, με θέμα «Δύο ήπειροι ενωμένες για την Ισότητα» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παρίσι και διοργανώθηκε από το EUROsociAL+ και το ExpertiseFrance στο πλαίσιο της Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Η κα Συρεγγέλα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, παρουσίασε όλα όσα εφαρμόζει η χώρα μας για τη δημιουργία συνθηκών που ευνοούν την ισότιμη προώθηση γυναικών και ανδρών στην εργασία και για την καταπολέμηση στερεοτύπων που έχουν διαμορφώσει συγκεκριμένους ρόλους για τις γυναίκες στην κοινωνία. Και υπογράμμισε ότι «με τις πρωτοβουλίες μας βοηθάμε τις γυναίκες να ισορροπήσουν ανάμεσα σε επαγγελματική και ιδιωτική ζωή και να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια που συναντούν στην προσπάθειά τους να κυνηγήσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα, να σπάσουν τη «γυάλινη οροφή»  και να αναρριχηθούν σε θέσεις που τους αξίζουν».

Κλείνοντας την ομιλία της η υφυπουργός κάλεσε τις χώρες των δύο ηπείρων ενωμένες να εξαλείψουν τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών με βάση το φύλο και να τους προσφέρουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες στον χώρο εργασίας. «Μόνο έτσι θα πετύχουμε την οικονομική και κοινωνική βελτίωση των γυναικών και θα δημιουργήσουμε κοινωνίες που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι δίκαιες και χωρίς αποκλεισμούς» κατέληξε η κα Συρεγγέλα.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο