19 Ιουνίου, 2024

Μ. Συρεγγέλα: Η αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης

Ομιλία της υφυπουργού Μ. Συρεγγέλα στο συνέδριο «Δημογραφικό 2022. Η μεγάλη πρόκληση»

Ομιλία υφυπουργού στο συνέδριο «Δημογραφικό 2022. Η μεγάλη πρόκληση»

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος της χώρας είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησής μας. Με πράξεις και με ρεαλισμό, υιοθετούμε μία αποτελεσματική δημογραφική πολιτική, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις που δίνουν ευκαιρίες στη νέα γενιά, επιτρέπουν στις μεγαλύτερες γενιές να αξιοποιούν τις δυνατότητές τους και να παραμένουν ενεργοί στην κοινωνία και ανοίγουν τον δρόμο για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας». Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο «Δημογραφικό 2022. Η μεγάλη πρόκληση».

Όπως τόνισε η κα Συρεγγέλα, «η δημογραφική μας πολιτική «συναντά» και αλληλοσυμπληρώνεται με τις αντίστοιχες πολιτικές για την απασχόληση, την οικογένεια, τη μητρότητα/γονεϊκότητα, την ισότητα των φύλων, καθώς και τις πολιτικές για το παιδί. Προωθούμε μέτρα για τη στήριξη κάθε οικογένειας, τη συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και την ενίσχυση της γυναικείας εργασίας. Εργαζόμαστε προκειμένου να διευκολύνουμε όσους και όσες επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά, στηρίζουμε τους εργαζόμενους γονείς και προχωράμε στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, ακολουθώντας επιτυχημένα μοντέλα που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

«Με πρωτοβουλίες, όπως η θέσπιση γονικών αδειών, η πρόσληψη ανέργων μελών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, το Σήμα Ισότητας για τις επιχειρήσεις, το πρόγραμμα οι «Νταντάδες της γειτονιάς» ή η δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών στις επιχειρήσεις, ενδυναμώνουμε τον θεσμό της οικογένειας και αντιμετωπίζουμε σοβαρά και υπεύθυνα το δημογραφικό ζήτημα όπως οφείλει ένα σύγχρονο κράτος», κατέληξε η κα Συρεγγέλα.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο