14 Ιουλίου, 2024

Μ. Συρεγγέλα: Είμαστε έμπρακτα δίπλα σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες

Επίσκεψη της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο Οικοτροφείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ II, στο Περιστέρι

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Επίσκεψη στο Οικοτροφείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ II, στο Περιστέρι, πραγματοποίησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα. Η υφυπουργός συνομίλησε με το προσωπικό της δομής και το συνεχάρη για το δύσκολο έργο του. Η δομή στηρίζει συμπολίτες μας με ψυχικές διαταραχές και συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της ζωής τους και στην επανένταξή τους στην κοινότητα.

Στη συνέχεια η κα Συρεγγέλα επισκέφθηκε τα γραφεία της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και συναντήθηκε με εκπροσώπους του φορέα που εστιάζει στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Εσόδων Αναστάσιος Θεοδωράκος, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Μαίρη Τσιώτα και ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας Γεώργιος Τσίνας. Κατά τη συνάντηση η πρόεδρος του φορέα Μαρία Κερασόγλου παρουσίασε το 20ετές έργο και τις δράσεις της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και συζητήθηκαν οι πολιτικές που αφορούν σε θέματα ευπαθών ομάδων και έμφυλης βίας.

Η υφυπουργός δήλωσε ότι «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι δίπλα στα θύματα βίας, δίπλα στα άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα και στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες. Προωθεί τη δημιουργία νέων κέντρων και σχεδιάζει νέες δράσεις για την κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων με ψυχικές παθήσεις και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους». Και πρόσθεσε ότι «Δημόσιοι φορείς και ΜΚΟ συνεργάζονται στενά για την κοινωνική επανένταξη των ανθρώπων με ψυχικές παθήσεις, την ενδυνάμωσή τους και την ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Δεν αφήνουμε κανέναν συμπολίτη μας μόνο του».

Από την πλευρά της η κα Κερασόγλου ανέφερε ότι «Είναι σημαντικό να ενθαρρύνονται οι συνέργειες της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων της κοινωνίας των πολιτών, όπως είναι η «ΕΔΡΑ», προς όφελος της κοινωνίας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο