20 Ιουνίου, 2024

Μ. Συρεγγέλα από Πράγα: Εφαρμόζουμε την ισότητα παντού

Ομιλία της υφυπουργού σε συνέδριο της τσεχικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Για τα οφέλη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των χωρών μίλησε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, σε συνέδριο που διοργάνωσε η τσεχική προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. στην Πράγα, με θέμα «Η Ευρώπη του αύριο: Ισότητα των Φύλων και Οικονομία». Όπως ανέφερε η υφυπουργός, «οι χώρες που επενδύουν στην ισότητα, αυξάνουν σημαντικά τον αριθμό θέσεων εργασίας για γυναίκες και άντρες, τονώνουν τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας τους, προωθούν την ανάπτυξή τους και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τους».

Η Ελλάδα, υπογράμμισε η κα Συρεγγέλα, είναι μία από τις χώρες που αγωνίζονται για να κάνουν την ισότητα των φύλων πράξη. «Η ελληνική κυβέρνηση υιοθετεί πολιτικές που βελτιώνουν την καθημερινότητα των οικογενειών και ευνοούν την ισότιμη προώθηση γυναικών και ανδρών στην εργασία. Η Ελλάδα σχεδιάζει και υλοποιεί μέτρα και δράσεις που προωθούν την ισότητα σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων, ενώ καταπολεμούν στερεότυπα που έχουν διαμορφώσει συγκεκριμένους ρόλους για τις γυναίκες στην κοινωνία», τόνισε η υφυπουργός.

Και πρόσθεσε ότι «με τις πρωτοβουλίες μας βοηθάμε τις γυναίκες να ισορροπήσουν ανάμεσα σε επαγγελματική και οικογενειακή ζωή και να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια που συναντούν στην προσπάθειά τους να κυνηγήσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα και να αναρριχηθούν σε θέσεις που τους αξίζουν. Παράλληλα προσπαθούμε να καταρρίψουμε αντιλήψεις που θέλουν τους άνδρες εργαζόμενους ως μια «ασφαλέστερη» επιλογή έναντι των γυναικών. Και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί οι πολιτικές μας έβαλαν την Ελλάδα για πρώτη φορά στην ομάδα των 12 χωρών στον κόσμο με πλήρη νομική ισότητα ανδρών – γυναικών».

Σύμφωνα με την κα Συρεγγέλα, η πρωτιά αυτή όχι μόνο δεν καθησυχάζει την ελληνική κυβέρνηση, αλλά της δίνει το έναυσμα να συνεχίσει με περισσότερο ζήλο την καταπολέμηση των ανισοτήτων μεταξύ των φύλων στην αγορά εργασίας αλλά και σε όλους τους τομείς της ζωής. «Η Ελλάδα δίνει ευκαιρίες στην πρόοδο, εφαρμόζει την ισότητα παντού, ευνοώντας την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και κάνει βήματα μπροστά, στηρίζοντας ουσιαστικά όλη την κοινωνία», κατέληξε η υφυπουργός.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο