24 Μαΐου, 2024

Μ. Συρεγγέλα: Απαντάμε στην πρόκληση του δημογραφικού προβλήματος με συγκεκριμένα μέτρα

Ομιλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο συνέδριο του Economist

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το δημογραφικό αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας καθώς η Ελλάδα «γερνάει». Εμείς, όμως, απαντάμε με ένα πλέγμα συγκεκριμένων μέτρων υπέρ της οικογένειας, προωθώντας συγκεκριμένες δράσεις για την ενίσχυση της γυναικείας εργασίας και την επίτευξη της συμφιλίωσης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής. Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο συνέδριο του Economist για τις δημογραφικές προκλήσεις και τις πολιτικές για την ισότητα των δύο φύλων, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.

Σύμφωνα με την κα Συρεγγέλα, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων προχωράμε με πράξεις που έχουν άμεση εφαρμογή, όπως:

  • Άδειες πατρότητας
  • Γονικές άδειες
  • Προστασία των γονέων από την απόλυση
  • Τις  «Νταντάδες της Γειτονιάς» για τη συμφιλίωση προσωπικής και οικογενειακής ζωής
  • Χώρους φύλαξης βρεφών και νηπίων σε μεγάλες επιχειρήσεις
  • Το «Σήμα Ισότητας» για τις επιχειρήσεις που προωθούν πολιτικές ίσης μεταχείρισης και συμφιλίωσης
  • Το «Κέντρο Καινοτομίας για Γυναίκες» που θα προωθεί την ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών και των κοριτσιών στους τομείς της τεχνολογίας, πληροφορικής και επικοινωνιών και στα επαγγέλματα STEM.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία χάραξης και συντονισμού μιας ενιαίας και μακροπρόθεσμης πολιτικής για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος», ανέφερε η κα Συρεγγέλα, σημειώνοντας ότι «το δημογραφικό πρόβλημα αφορά και επηρεάζει όλες και όλους μας. Γι’ αυτό στην προσπάθειά μας αυτή, είναι απαραίτητη η συνεργασία κράτους και κοινωνίας των πολιτών, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο