2 Δεκεμβρίου, 2022

Κοινωνικές Πολιτικές Στέγασης

Επίδομα Στέγασης

Το Επίδομα Στέγασης είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα που επιβαρύνονται με το κόστος ενοικίου για την πρώτη κατοικία τους.

Το ποσό της επιδότησης ενοικίου ανέρχεται σε:

  • 70€/μήνα για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, το οποίο αυξάνεται κατά:
  • 35€/μήνα για κάθε επιπλέον μέλος.

Τα νοικοκυριά μπορούν να υποβάλουν αίτηση απευθείας από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος (με τους προσωπικούς κωδικούς taxis) είτε μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών των Δήμων ή των Κέντρων Κοινότητας του Δήμου διαμονής τους. Η αίτηση εγκρίνεται εφόσον πληρούνται τα εισοδηματικά, περιουσιακά και λοιπά κριτήρια που τίθενται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση του προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αίτησης στο epidomastegasis.gr

Στέγαση και Εργασία

Το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες έλλειψης στέγης και λειτουργεί συμπληρωματικά στο πλαίσιο εφαρμογής δημόσιων πολιτικών καταπολέμησης της έλλειψης αυτής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιδότηση ενοικίου για διάστημα είκοσι τεσσάρων (24) μηνών, παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης με συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες, καθώς και υπηρεσίες ενεργοποίησης, κατάρτισης και προώθησης στην εργασία.

Αποτελεί συνέχεια των υλοποιούμενων από το 2014 και το 2018 προγραμμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες για άλλες δράσεις αντιμετώπισης της αστεγίας στο astegoi.gov.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο