28 Μαΐου, 2023

Ημερίδα για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων

Εκπαιδευτική ημερίδα για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων συνδιοργάνωσαν σήμερα Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών. 

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των στελεχών του Σ.ΕΠ.Ε. για την εμπορία ανθρώπων και την καταναγκαστική εργασία αλλά και για τις στρατηγικές αντιμετώπισής τους, αναβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο το ελεγκτικό έργο του Σώματος στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη συνολική εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση του φαινομένου.  

«Σημαντική εξέλιξη», χαρακτήρισε στον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, την «ενεργό εμπλοκή της Επιθεώρησης Εργασίας» και επισήμανε ότι «γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι ακόμη και το καλύτερο νομοθετικό πλαίσιο δεν επαρκεί χωρίς τη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών. Η καταπολέμηση του trafficking με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τους ελέγχους στους εργάτες γης, συνιστούν άλλο ένα βήμα για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και τη θεσμική αναβάθμιση του Σ.ΕΠ.Ε».

«Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βασικό πυλώνα στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και την καταναγκαστική εργασία», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε., Πάνος Κορφιάτης, και πρόσθεσε ότι «η ενδυνάμωση του Σώματος, με τη θέσπιση των κατάλληλων δεικτών εντοπισμού περιπτώσεων trafficking, τη θεσμοθέτηση πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών, την εκπαίδευση των Επιθεωρητών Εργασίας αλλά και η γενικότερη ενίσχυση του πλαισίου προστασίας των εργαζομένων σε κρίσιμους τομείς, με την κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας 129 για την Επιθεώρηση Εργασίας στη γεωργία, αποτελούν άμεσα βήματα στην κατεύθυνση αυτή».

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, παράλληλα με το ελεγκτικό έργο του για την καταπολέμηση του φαινομένου, θα υλοποιήσει δράσεις εκπαίδευσης των Επιθεωρητών, θα συμβάλει στην ανάπτυξη του νομοθετικού πλαισίου και θα συμμετάσχει σε δράσεις ευαισθητοποίησης.  

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Ημερολόγιο Ανακοινώσεων

Μάιος 2023
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Μετάβαση στο περιεχόμενο