23 Ιουνίου, 2024

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, συναντήθηκε με τον ΣΕΒ

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο πλαίσιο των συναντήσεων εργασίας που πραγματοποιεί με τους κοινωνικούς εταίρους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την έναρξη και την αποτελεσματική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στη βιομηχανία αλλά και με τη δημιουργία και κάλυψη καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, όπως επίσης και η διασύνδεση των προγραμμάτων επιμόρφωσης, και επαγγελματικής κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δήλωσε σχετικά: «Με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) είχα την ευκαιρία να συζητήσω διεξοδικά σειρά θεμάτων που κοινό παρονομαστή έχουν την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων. Μέσα από την εξασφάλιση περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας, της εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, της αναπροσαρμογής της επαγγελματικής εκπαίδευσης όπως και των κοινωνικών προγραμμάτων κατάρτισης και της επανακατάρτισης εργαζομένων με σκοπό την αναβάθμιση συγκεκριμένων δεξιοτήτων. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για έτι περαιτέρω βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, ως επακόλουθο των ευοίωνων προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, της πτωτικής πορείας της ανεργίας και της αύξησης της απασχόλησης και των μισθών».

Μετάβαση στο περιεχόμενο