21 Μαΐου, 2024

Η Θεανώ Φωτίου σε δομές αλληλεγγύης της Μακεδονίας

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα επισκέφθηκε το Σάββατο 28-04-2018  η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου. Ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου, γνώρισε τα φιλοξενούμενα παιδιά και συζήτησε με τα στελέχη και τους υπαλλήλους για όλες τις ενέργειες ενδυνάμωσης των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, το νέο νομοσχέδιο για την υιοθεσία-αναδοχή καθώς και τις δράσεις που υλοποιεί το Υπουργείο στην κατεύθυνση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της στήριξης των παιδιών. 

Στη συνέχεια η κ. Φωτίου μετέβη στη Βέροια όπου εγκαινίασε τη στέγη του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και στήριξης οικογένειας. Πρόκειται για καίριας σημασίας δομή της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» που στοχεύει στην αποτελεσματική ενίσχυση  και στήριξη των παιδιών της περιοχής, ειδικά δε εκείνων που μεγαλώνουν σε ευάλωτες οικογένειες και χρειάζονται παροχή υπηρεσιών πολύπλευρης υποστήριξης.

Η κ. Φωτίου είχε κατόπιν την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους του Τύπου στους οποίους ανέπτυξε τις πολιτικές κοινωνικής προστασίας της κυβέρνησης και απάντησε σε ερωτήσεις για τους Ρομά, το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και την αναδοχή κλπ. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο