16 Απριλίου, 2024

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, καλωσορίζει στην Αθήνα τον Υφυπουργό Θεμάτων Θρησκευτικής Πίστης του Υπουργείου Στέγασης, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΗΒ, με αφορμή τη συμμετοχή του στην 15η Ολομέλεια της CAHROM

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, καλωσορίζει στην Αθήνα τον λόρδο Bourne του Aberystwyth, Υφυπουργό Θεμάτων Θρησκευτικής Πίστης του Υπουργείου Στέγασης, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Ηνωμένου Βασιλείου, με αφορμή τη συμμετοχή του στην 15η Ολομέλεια της Ad Hoc Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για θέματα Ρομά και Ταξιδευτών (CAHROM). 

 

Ο Υφυπουργός συμμετείχε σήμερα με σχετική ομιλία στην 15η Ολομέλεια της CAHROM που συνδιοργανώνει η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά του Υπουργείου Εργασίας με το Συμβούλιο της Ευρώπης. Αναφέρθηκε σε θέματα χαρτογράφησης των Ρομά και Ταξιδευτών στα κράτη μέλη του Συμβουλίου, αναλύοντας την κατάσταση των συγκεκριμένων πληθυσμών στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

 

Συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του εστίασε, μεταξύ άλλων:

  • στις προκλήσεις σχετικά με τα χαμηλά επίπεδα ενσωμάτωσης Ρομά και Ταξιδευτών στο ΗΒ και τους παράγοντες που συντελούν σε αυτό, 
  • τη μελλοντική χρηματοδότηση για προγράμματα και δράσεις ένταξης κυρίως Τσιγγάνων, Ρομά και Ταξιδευτών, 
  • την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της κοινωνικής ζωής στην κοινότητα χάρη στους μετανάστες κ.α.  

 

Ο λόρδος Bourne, θα παρακολουθήσει το σύνολο των εργασιών της προαναφερθείσας Επιτροπής και θα συμμετάσχει και στη θεματική επίσκεψη που έχει προγραμματισθεί στο δήμο Μεγαρέων και συγκεκριμένα στον οικισμό «Βλυχό Μεγάρων».  

Μετάβαση στο περιεχόμενο