14 Ιουλίου, 2024

Γιώργος Καραχάλιος, Γιάννα Χορμόβα και Γιώργος Χριστόπουλος οι τρεις Υποδιοικητές της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 4921/2022 (άρθρα 4-8) διορίζονται στις θέσεις των τριών Υποδιοικητών της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) οι κ.κ. Γιώργος Καραχάλιος, Γιάννα Χορμόβα και Γιώργος Χριστόπουλος.

Ο Γιώργος Καραχάλιος είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο από το Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σχέσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απόφοιτος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και της 19ης Σειράς της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, ενώ έχει υπηρετήσει τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (τ. ΟΑΕΔ) σε διαφορετικά αντικείμενα τα τελευταία 15 έτη.

Η Γιάννα Χορμόβα είναι διοικητικός επιστήμονας και εμπειρογνώμων δημοσίων πολιτικών. Διετέλεσε Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, υπηρέτησε ως διευθύντρια του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ως Γενική Γραμματέας στο Δήμο Καρπενησίου. Έχει επίσης εργαστεί ως βοηθός επιμελήτρια στο Αshmolean Museum της Οξφόρδης. Eίναι αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων.

Ο Γιώργος Χριστόπουλος είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του London School of Economics and Political Science και του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει σύμβουλος υπουργού στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με βασική αρμοδιότητα τον συντονισμό των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο UNU-MERIT, τη δεξαμενή σκέψης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την καινοτομία. Στο πλαίσιο αυτό έχει συγγράψει μελέτες πολιτικής για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με έμφαση στην επίδραση των νέων τεχνολογιών στην αγορά εργασίας.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο