16 Ιουνίου, 2024

ΓΙΑ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΡΟΥ

Στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Σύρου-Μήλου είχε προγραμματιστεί χθες (04/07) εργατική διαφορά την οποία είχαν αιτηθεί εργαζόμενοι του Νεωρίου Σύρου. 

Η προγραμματισμένη εργατική διαφορά κατέστη αδύνατο να διενεργηθεί καθώς εκδηλώθηκαν ακραίες συμπεριφορές από εργαζομένους που ανήκουν στο εργοστασιακό σωματείο του Νεωρίου, οι οποίοι δεν είχαν κανένα λόγο να παρευρίσκονται στο χώρο.

Η εργατική διαφορά αποτελεί θεσμό της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων οι οποίοι οφείλουν να τον περιφρουρούν. Οι μόνοι που δεν επωφελούνται από τέτοιου χαρακτήρα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Οι ενέργειες των Επιθεωρητών Εργασίας ήταν σε συντονισμό τόσο με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου όσο και με τον Ειδικό Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε., οι οποίοι, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, θεώρησαν ως προτιμητέα λύση την αναβολή της εργατικής διαφοράς, καθώς υπό αυτές τις συνθήκες δε μπορούσε να συνταχθεί οποιοδήποτε πρακτικό.

Το Υπουργείο Εργασίας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια και τους τραμπουκισμούς από εργαζόμενους σε εργαζόμενους και σε βάρος των Επιθεωρητών Εργασίας που υπέστησαν λεκτικές και σωματικές επιθέσεις. 

Δηλώνει επίσης την αμέριστη συμπαράσταση του στα στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας που προσπάθησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να ασκήσουν τα καθήκοντα τους.

Καλεί, τέλος, τα μέρη να μην ρίχνουν λάδι στη φωτιά με εμπρηστικού τύπου ανακοινώσεις και καταγγελίες. Καλεί επίσης όλους να λάβουν υπόψη τους ότι η όποια λύση της «κρίσης» του Νεωρίου δε μπορεί να νομιμοποιεί τραμπουκισμούς και ακραίες συμπεριφορές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο