22 Μαΐου, 2024

Για την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

Σε ρεσιτάλ παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας  -όχι για πρώτη φορά- εξελίχθηκε η σημερινή πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού “ΣΚΑΪ”.

Η εκπομπή λειτουργώντας ως φερέφωνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδόθηκε σε ακατάσχετη καταστροφολογία και σε ψεύδη, για να υποστηρίξει το διάτρητο αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ.

Με τον ισχυρισμό για δήθεν “χάος στον ΕΦΚΑ” υποστήριξε πως δεν εκδίδονται συντάξεις, όταν από 1/1/2015 έως 30/09/2018 έχουν καταβληθεί 725.258 συνταξιοδοτικές παροχές, συνολικού ποσού 4,632 δισ. ευρώ. Ειδικά οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 76,9%, στις 39.061 από 168.922 που τις άφησε η ΝΔ, ενώ ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός για δεύτερη χρονιά.

Ισχυρίζεται, ακόμα, πως η κυβέρνηση προκάλεσε κατάρρευση της αγοράς εργασίας, αποκρύπτοντας, μεταξύ άλλων:

ότι επί της σημερινής κυβέρνησης έχουν αυξηθεί πάνω από 300.000 οι θέσεις εργασίας και το 70% αυτής της αύξησης είναι θέσεις πλήρους απασχόλησης,

ότι έχει μειωθεί περίπου 7 ποσοστιαίες μονάδες η ανεργία,

ότι λήφθηκαν ουσιαστικά μέτρα καταπολέμησης της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας,

ότι μπήκαν για πρώτη φορά κανόνες στις εργολαβίες,

ότι ενισχύθηκαν οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ και μειώθηκε η αδήλωτη εργασία.

Απαξιώνει, επίσης, την επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αύξηση από τον Ιανουάριο του 2019 του κατώτατου μισθού γνωρίζοντας ότι, ως καλό φερέφωνο της ΝΔ, πρέπει να ικανοποιεί και τα “θέλω” του ΣΕΒ.

Τέλος, η εκπομπή που έχει ποντάρει όλα της τα λεφτά στην απομείωση της προσωπικής διαφοράς από 1/1/2019 και τρομοκρατεί διαρκώς συνταξιούχους και ασφαλισμένους δεν ανέχεται το ενδεχόμενο μη εφαρμογής του μέτρου και το δείχνει.

Καμία διαστρέβλωση της αλήθειας δεν θα κάμψει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει το έργο της υπέρ του κόσμου της εργασίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο