20 Ιουνίου, 2024

Επίσκεψη Υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, στην Βίος COOP στη Θεσσαλονίκη

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, επισκέφθηκε σήμερα τον Κοινωνικό Καταναλωτικό Συνεταιρισμό “Βίος COOP” στη Θεσσαλονίκη. 

Η κ. Αχτσιόγλου ξεναγήθηκε στους χώρους του Συνεταιρισμού και συζήτησε με εργαζόμενους και μέλη του για τις προοπτικές και τις προκλήσεις για την ενίσχυση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. 

Ειδικότερα, η Υπουργός Εργασίας ενημερώθηκε για τη δραστηριότητα του συνεταιρισμού, τις λειτουργίες του, καθώς και τον αντίκτυπό του. Από την πλευρά της, η κ. Αχτσιόγλου ενημέρωσε τους εργαζόμενους και τα μέλη του συνεταιρισμού για τις θεσμικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Εργασίας για την ανάπτυξη της Κ.ΑΛ.Ο. Συγκεκριμένα, υπενθύμισε ότι το Υπουργείο Εργασίας προχώρησε στην ψήφιση του ν. 4430/2016 και στη σύσταση της Ειδικής Γραμματείας Κ.ΑΛ.Ο. για την εφαρμογή πολιτικών για την υποστήριξη του τομέα, ενώ διαμόρφωσε το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να είναι εφικτή η ειδική μεταχείριση των φορέων Κ.ΑΛ.Ο. σε δημόσιους διαγωνισμούς σε ειδικές περιπτώσεις. 

Παράλληλα, η Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα επιχορήγησης για τη δημιουργία 89 Κέντρων Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο. από φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, και, τέλος, για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που ενεργοποιεί αυτό το διάστημα το Υπουργείο και αφορούν: το πρόγραμμα επιχορήγησης υφιστάμενων Κ.ΑΛ.Ο. αποκλειστικά για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ύψους 11 εκατ. ευρώ, με ξεχωριστό προϋπολογισμό, ύψους 2 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρίες, και στη χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ των φορέων Κ.ΑΛ.Ο. για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, κάλυψη λειτουργικών δαπανών, αγορά εξοπλισμού κ.λπ.

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στοχεύει στην υποστήριξη της ανάπτυξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και η ύπαρξη επιχειρήσεων όπως η “Βιος COOP”, αποδεικνύουν ότι ο τομέας στην Ελλάδα ωριμάζει και αναπτύσσεται.

Μετάβαση στο περιεχόμενο