22 Ιουνίου, 2024

Επίσκεψη Υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου στη Θεσσαλονίκη

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018, τη Θεσσαλονίκη και απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργανώνουν οι ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Ν. Θεσσαλονίκης ΟΑΕΔ και ΙΕΚ ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της προβολής και επίδειξης Επαγγελματικών Δεξιοτήτων όλων των ειδικοτήτων, που λειτουργούν στις εκπαιδευτικές μονάδες του ΟΑΕΔ στο νομό  Θεσσαλονίκης.

Ο υφυπουργός Εργασίας επισκέφτηκε τα περίπτερα των ειδικοτήτων των σχολών του ΟΑΕΔ και μίλησε με καθηγητές και μαθητές, ενώ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας εκπαιδευτικών λειτουργών ΟΑΕΔ, Ιωάννη Παπατσεχιλίδη, τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας ωρομίσθιων/αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Στέφανο Παπουτσή και την Διευθύντρια της 2ης ΕΠΑ.Σ, Αγγελική Φιλιππίδου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων: 

«Τον Αύγουστο κλείνει ένα άσχημο κεφάλαιο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και με την έξοδο από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής πρέπει να στηρίξουμε και να αναμορφώσουμε αυτό που ονομάζουμε επαγγελματική εκπαίδευση.  

Στα χρόνια της κρίσης επικράτησε το επιχείρημα ότι το φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό μπορεί να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα και να φέρει την ανάπτυξη. Η αντίληψη της δικής μας κυβέρνησης βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα: πιστεύουμε ότι η χώρα μπορεί να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα μέσω της αναβάθμισης και της προστασίας της εργασίας και κομμάτι αυτού αποτελεί ο θεσμός της κατάρτισης και της μαθητείας. Θέλω να συγχαρώ τους καθηγητές και τους μαθητές των σχολών του ΟΑΕΔ για την καταπληκτική δουλειά που κάνουν και να τονίσω ότι το Υπουργείο οφείλει να παραδειγματιστεί από το έργο τους».  

Ο στόχος της διήμερης εκδήλωσης, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, είναι η ανάδειξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των μαθητών/τριών καθώς και η ενημέρωση των επιχειρήσεων (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) και των κοινωνικών φορέων σχετικά με το πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης/Μαθητείας που προσφέρουν οι ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας & ΙΕΚ του ΟΑΕΔ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο