18 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων στην Κόρινθο

Τα γηροκομεία «Οίκος Αγίας Ελένης» και «Το έργον του Αποστόλου Παύλου» στην Κόρινθο επισκέφθηκε σήμερα η Υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, προκειμένου να ενημερωθεί για την τήρηση των μέτρων προφύλαξης από την Covid -19. Στη επίσκεψή της η Υφυπουργός συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορίνθου Αναστάσιο Γκιολή. 

Η κ. Μιχαηλίδου επισήμανε την ανάγκη αυστηρής και απαρέγκλιτης τήρησης των οδηγιών του ΕΟΔΥ από το προσωπικό των δομών και τόνισε: «Στεκόμαστε δίπλα στο προσωπικό και τους υπευθύνους κάθε δομής φροντίδας ευάλωτου πληθυσμού. Σε στενή συνεργασία με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΕΟΔΥ έχουμε προβλέψει και έχουμε λάβει όλα τα μέτρα που χρειάζονται για την ασφάλεια των φιλοξενούμενων ειδικά στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Αυτό που απαιτείται πλέον από όλους, είναι η συνεπής και υπεύθυνη τήρηση όσων προβλέπονται. Από την πλευρά μας, ως Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, είμαστε έτοιμοι να αυστηροποιήσουμε ακόμη περισσότερο τους κανόνες και τα μέτρα εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο». 

Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεών της, η κ. Μιχαηλίδου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κορίνθου Βασίλειο Νανόπουλο στο Δημαρχείο της πόλης όπου συζήτησαν θέματα συνεργασίας του Δήμου με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την υγειονομική θωράκιση των δομών φιλοξενίας ηλικιωμένων στην περιοχή.   

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο