20 Ιουνίου, 2024

Επίσκεψη της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τη δομή υποστήριξης και φιλοξενίας «Κιβωτός του Κόσμου» και τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου επισκέφθηκε σήμερα η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη.

Η κ. Μιχαηλίδου  ενημερώθηκε για τις δράσεις της δομής και αναφέρθηκε στη σημασία θέσπισης κοινού ρυθμιστικού πλαισίου για τις Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας Ιδιωτικού Δικαίου (ΜοΠΠ), που ορίζει αυστηρές προδιαγραφές και σαφή κριτήρια ίδρυσης και λειτουργίας τους. Όπως δήλωσε,  «Η προστασία κάθε παιδιού είναι ευθύνη όλων μας. Είμαστε όλοι μαζί, Πολιτεία, πολίτες και αρμόδιοι φορείς, για να παρακολουθούμε τον τρόπο εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου, να καταγράφουμε τα όποια ζητήματα προκύπτουν και να ενισχύουμε διαρκώς τις κοινωνικές μας υπηρεσίες. Σκοπός μας είναι όλα τα παιδιά να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον φροντίδας και ασφάλειας».

Η Υφυπουργός  υπογράμμισε ακόμα τη σπουδαιότητα και τον καθοριστικό ρόλο της Αναδοχής στην αποϊδρυματοποίηση των παιδιών, αναφέροντας ότι «Μένουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι στο στόχο μας που δεν είναι άλλος από το να ελαχιστοποιήσουμε τον χρόνο παραμονής των παιδιών στις δομές προστασίας και να βρούμε για αυτά την κατάλληλη οικογένεια. Η αποϊδρυματοποίηση πρέπει να γίνει κοινωνική προτεραιότητα. Ενισχύουμε με κάθε τρόπο την αναδοχή. Είναι ο πιο ουσιαστικός μηχανισμός που έχουμε στα χέρια μας για να βγάλουμε τα παιδιά από τα ιδρύματα».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο