13 Ιουνίου, 2024

Επίσκεψη της Δόμνας Μιχαηλίδου στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Καλλιθέα επισκέφτηκε την Πέμπτη 3/6/2021 η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η Υφυπουργός συναντήθηκε με την Πρόεδρο του ΚΕΑΤ Σοφία Χαμονικολάου και εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών. Παράλληλα η κ. Μιχαηλίδου επισκέφτηκε τον βρεφονηπιακό σταθμό για παιδιά με οπτικές αναπηρίες, το ειδικό δημοτικό σχολείο, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ και το οικοτροφείο που συστεγάζονται στο κτίριο του ΚΕΑΤ.

«Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης και συνεχίζουμε με συνέπεια τις πολιτικές μας ώστε να διευκολύνουμε την καθημερινότητά τους. Προχωράμε με ταχύτητα την υλοποίηση τόσο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αναπηρία όσο και της Εθνικής Αρχής για την Προσβασιμότητα. Χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς, δημιουργούμε νέες δράσεις, εξαντλούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, εθνικό και ευρωπαϊκό», σημείωσε η Υφυπουργός Εργασίας, κατά την επίσκεψή της στο Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών.

Από την πλευρά της η κ.Χαμονικολάου, ευχαρίστησε την Υφυπουργό για την πρόθεσή της να επισκεφθεί τη δομή και να προσφέρει χαρά στους συνανθρώπους μας ενθαρρύνοντάς τους παράλληλα και συζητώντας μαζί τους. Πιο συγκεκριμένα η Πρόεδρος του ΚΕΑΤ δήλωσε:

«Σηματοδοτείται μία νέα περίοδος για τα άτομα με οπτική αναπηρία στη χώρα μας. Οι μαθητές και οι ωφελούμενοι του ΚΕΑΤ πρόκειται να έχουν πολλές νέες ευκαιρίες για ισότιμη και δικαιότερη κοινωνική συμμετοχή, αλλά και το δικαίωμα στη συνεκπαίδευση. Είμαστε ευγνώμονες που η Πολιτεία ρίχνει το βάρος της σε αντίστοιχες προσπάθειες και εξασφαλίζει τη δημιουργία νέων προγραμμάτων για επαγγελματική ένταξη των πολιτών με προβλήματα όρασης».

Στη συνέχεια η Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παιδιά διάφορων ηλικιών που παρακολουθούν μαθήματα στο ΚΕΑΤ ή απασχολούνται στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, να συμμετέχει και η ίδια στις δημιουργικές δραστηριότητές τους, αλλά και να παίξει μαζί τους. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το οικοτροφείο του ΚΕΑΤ που προσφέρει στέγη σε παιδιά με προβλήματα όρασης.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε και ευχαρίστησε για την προσφορά του το προσωπικό που εργάζεται στο κέντρο και τους εκπαιδευτικούς που έχουν αναλάβει την εκπαίδευση και καθοδήγηση των τυφλών παιδιών. Παράλληλα ενημερώθηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, που είναι πλήρως εμβολιασμένοι όλοι, για το πως διαχειρίζονται το ζήτημα της πανδημίας και τις καθημερινές αλλαγές που έχει φέρει σε αυτούς και τα παιδιά.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο  Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, λειτουργεί στην Αθήνα ως Κεντρική Υπηρεσία και στη Θεσσαλονίκη ως Περιφερειακή Διεύθυνση-Παράρτημα και καλύπτει τις ανάγκες των νέων και ενήλικων ατόμων με αναπηρία όρασης σε εθνικό επίπεδο. Κύριος και πρωταρχικός στόχος του Κέντρου είναι η ανεξαρτησία των ατόμων με αναπηρία όρασης και η πλήρης ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην εκπαίδευση και στήριξη των μαθητών. Προωθείται η πνευματική, ηθική, κοινωνική και πολιτιστική τους καλλιέργεια σε ένα περιβάλλον σεβασμού προς το άτομο.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο