24 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Αχτσιόγλου- Φωτίου στον ξενώνα φιλοξενίας του Δ.Αθηναίων για γυναίκες θύματα βίας

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και η Αναπληρώτρια Υπουργός, Θεανώ Φωτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, επισκέφθηκαν σήμερα Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018 τον Ξενώνα Φιλοξενίας για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και τα παιδιά τους, του Δήμου Αθηναίων. 

Τις Υπουργούς υποδέχθηκαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Ισότητας του Δήμου Αθηναίων, Μαρία Στρατηγάκη και η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικών Ισότητας και Αντιμετώπισης Διακρίσεων του Δήμου, Γεωργία Μπούρη, ενώ στην επίσκεψη παρευρέθηκε και η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι κυρίες Αχτσιόγλου και Φωτίου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους που φιλοξενούνται στον Ξενώνα, καθώς και με το εξειδικευμένο προσωπικό, και να ενημερώσουν για τις πρωτοβουλίες και νομοθετικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Εργασίας για την ουσιαστική εμβάθυνση της ισότητας των φύλων και την ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στην αγορά εργασίας. 

Την περασμένη εβδομάδα το ΔΣ του ΟΑΕΔ έδωσε για πρώτη φορά το δικαίωμα εγγραφής στο μητρώο του οργανισμού σε μετανάστες, πρόσφυγες και γυναίκες-θύματα βίας που δεν διαμένουν σε δική τους κατοικία. Έτσι, αποκτούν στο εξής πρόσβαση στα επιδόματα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Οργανισμού. 

Επίσης, το αμέσως επόμενο διάστημα το Υπουργείο Εργασίας θα λάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση προώθησης της ισότητας των φύλων στην αγορά εργασίας. Ήδη, ο ΟΑΕΔ ενεργοποίησε την απόκρυψη του φύλου των ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του, ώστε οι εργοδότες να επιλέγουν υποψήφιους/ες εργαζόμενους/ες  με μοναδικό κριτήριο τα προσόντα τους. 

Τέλος, οι φιλοξενούμενες γυναίκες στον ξενώνα ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις δυνατότητες συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Στέγη και εργασία για τους αστέγους», το οποίο και αφορά, μεταξύ άλλων, τις γυναίκες που φιλοξενούνται σε ξενώνες γυναικών θυμάτων βίας και  περιλαμβάνει την κάλυψη δαπανών στέγασης και τη διευκόλυνση της εργασιακής επανένταξης. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο