22 Μαΐου, 2024

Επισκέψεις της ΓΓ Καλυψώς Γούλα σε Δομές υποστήριξης και φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Δομές υποστήριξης και φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους, οι οποίες εποπτεύονται από τη ΓΓΔΟΠΙΦ επισκέφτηκε ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς  η Γενική Γραμματέας, Καλυψώ Γούλα.

Η Γενική Γραμματέας ξεκίνησε τις επισκέψεις της από το Συμβουλευτικό Κέντρο Πειραιά και τον Ξενώνα φιλοξενίας του Δήμου Πειραιά. Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη του Δικτύου Δομών και την Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά κ. Κική Μπουρδάκου, καθώς και να προσφέρει παιχνίδια στα παιδιά του Ξενώνα Πειραιά. Ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών, αλλά και για τις πρωτοβουλίες των στελεχών του Ξενώνα  για την υποστήριξη των γυναικών ώστε να καταφέρουν να βγουν από τον κύκλο της βίας αποκτώντας εργασιακή και προσωπική αυτονομία.

Στη συνέχεια, η κ. Γούλα επισκέφτηκε τον Ξενώνα Φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων όπου ευχήθηκε «χρόνια πολλά», συνομίλησε με τα στελέχη και ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν τις φιλοξενούμενες και τα παιδιά τους.

Η Γενική Γραμματέας ανέφερε ότι «έχει μεγάλη σημασία η καθημερινή προσπάθεια των στελεχών των Δομών να υποστηρίξουν γυναίκες θύματα βίας και τα παιδιά τους, είναι δε η ενσυναίσθηση η κινητήριος δύναμη σε όλες και όλους μας για όλα όσα έχουμε ακόμα να κάνουμε για τη στήριξη και ενδυνάμωσή τους».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο