21 Μαΐου, 2024

Εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

«Νέες ιδέες και δράσεις για τα άτομα με αναπηρία»

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μαζί με την Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και  Καταπολέμησης της Φτώχειας και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Νέες ιδέες και δράσεις για τα άτομα με αναπηρία».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11:00, στο The EllinikonExperience Centre (Ελληνικό 16777), με την ευγενική παραχώρηση του χώρου από την LamdaDevelopment. Θα παρουσιαστούν πολιτικές και δράσεις που υλοποιούν φορείς και υπηρεσίες του Υπουργείου για τα άτομα με αναπηρία, καθώς και νέες ιδέες και κατευθύνσεις για την προώθηση των ίσων ευκαιριών.

Παρόντες θα είναι ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Γιώργος Σταμάτης, ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, η Υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ, Γιάννα Χορμόβα, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) Ιωάννης Βαρδακαστάνης. Κατά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα: «Επενδύοντας σε μια συμπεριληπτική κοινωνία για τα άτομα με αναπηρία», ενώ ο Διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης θα παρουσιάσει τα προγράμματα και τις δράσεις της ΔΥΠΑ για τα άτομα με αναπηρία και θα ανακοινώσει νέες πρωτοβουλίες.

Η εκδήλωση θα προβληθεί σε live streaming στο κανάλι του Υπουργείου στο YouTube (https://youtu.be/-hAinmasj_A), με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο