13 Απριλίου, 2024

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ 7Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, θέλοντας να αναδείξει τον κεντρικό ρόλο της εκπαίδευσης στην κοινωνική ένταξη χαιρετίζει την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου Αττικής, με αφορμή την ημέρα της μητέρας. Στο πλαίσιο των τριών εμβληματικών δράσεων που είχε εξαγγείλει για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ρομά, στις 8 Απριλίου, η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά του Υπουργείου συμμετείχε στην εκδήλωση μαζί με μαθητές Ρομά που διακρίθηκαν στις σπουδές τους και ετοιμάζονται να εισαχθούν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της.  

Η Ειδική Γραμματέας, Αικατερίνη Γιάντσιου, εκπροσωπώντας την κα. Φωτίου και αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη προσπάθεια που καταβάλλεται, τόσο από τα παιδιά Ρομά που διαβιούν σε δύσκολες συνθήκες όσο και από τους δασκάλους και την διευθύντρια του σχολείου, Βαβούλη Ματίνα, δεσμεύτηκε για την υλοποίηση παρεμβάσεων υποστήριξης του μαθητικού πληθυσμού σε συνεργασία με τον Δήμο Ασπροπύργου και την Περιφέρεια Δυτικής Αττικής. Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα αφορούν στην :

  • δημιουργία δομών ατομικής υγιεινής
  • διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου 
  • δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου
  • δημιουργία Πολύκεντρου για την ανάπτυξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων
  • δημιουργία σχολικών αιθουσών για την κάλυψη των αυξανόμενων σχολικών αναγκών  

Η εκδήλωση στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου Αττικής επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ονειρεύονται και την ευκαιρία να πραγματοποιούν τα όνειρα τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο