16 Απριλίου, 2024

Εγκαίνια Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ζωγράφου

Το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Ζωγράφου εγκαινίασε σήμερα η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Θεανώ Φωτίου. Πρόκειται για ένα από τα 240 Κέντρα Κοινότητας που ανοίγουν τις πόρτες τους σε δήμους όλης της Ελλάδας, στήνοντας τον κορμό του νέου Κράτους Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Κατά την τελετή των εγκαινίων η κ. Φωτίου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

«Εγκαινιάσαμε σήμερα το Κέντρο Κοινότητας στο Δήμο Ζωγράφου, ένα δήμο που έχει μεγάλη κοινωνική δράση. Κάθε Κέντρο Κοινότητας είναι ένα παράθυρο στην κοινωνία για ισονομία και αξιοπρέπεια. Είναι ο κορμός της κοινωνικής προστασίας του κράτους.  

Στα 200 Κέντρα Κοινότητας που ήδη λειτουργούν σε όλη τη χώρα ο πολίτης με τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του μπορεί να ενημερώνεται καθημερινά για τα δικαιώματά του, για τα επιδόματα που πρέπει να πάρει και τις δυνατότητες εργασίας που έχει, για τις θέσεις που υπάρχουν σε ιδρύματα της περιοχής του για τον ηλικιωμένο, τον ανάπηρο και το παιδί, για τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά και ελληνικά προγράμματα κ.α.   

Τα Κέντρα Κοινότητας απαρτίζουν ένα νευραλγικό δίκτυο πανελλαδικά, που διαθέτει ενιαίο γεωπληροφοριακό σύστημα και μεταξύ άλλων στοχεύει στην περιστολή της γραφειοκρατίας, γεγονός που επιτυγχάνεται μέσω της διασύνδεσης όλων των βάσεων δεδομένων του κράτους. Δήμοι και κυβέρνηση καθημερινά συνδέονται και βελτιώνουν τις υπηρεσίες και τις παροχές προς τους ανθρώπους. Μέσα στο 2018 ο θεσμός θα γίνει κτήμα των πολιτών. Και αυτό είναι το όραμά μας». 

Μετάβαση στο περιεχόμενο