20 Ιουλίου, 2024

Ευχές για καλή επιτυχία στην Αλία και τον Ιμπραήμ, τους δύο αθλητές της ομάδας προσφύγων των Παραολυμπιακών Αγώνων, από τη Δ. Μιχαηλίδου και το Γ. Σταμάτη

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Ιμπραήμ Αλ – Χουσεΐν και η Αλία Ίσσα είναι τα δύο μέλη της ομάδας προσφύγων των Παραολυμπιακών Αγώνων, που ζουν στην Ελλάδα. Χθες, 2 Αυγούστου επισκέφθηκαν την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη.

Ο Ιμπραήμ, ο οποίος είχε συμμετάσχει και στους Παραολυμπιακούς του Ρίο, το 2016, αγωνίζεται στην κολύμβηση, ενώ η Αλία, στη ρίψη κορίνας. Οι δύο αθλητές, συζήτησαν για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και διηγήθηκαν πώς έφτασαν στη χώρα μας, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, αλλά και πως κατάφεραν να διεκδικήσουν τη συμμετοχή  μέχρι τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Η Αλία και ο Ιμπραήμ μας δείχνουν έμπρακτα πως με θέληση και σκληρή δουλειά, δεν υπάρχουν όρια στις δυνατότητές μας. Εργαζόμαστε καθημερινά για μια κοινωνία, συμμετοχική και ισότιμη, χωρίς φρένο στα όνειρα και τις δυνατότητες των συνανθρώπων μας. Η Πολιτεία, στέκεται δίπλα στον Ιμπραήμ και την Αλία και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Η δύναμη, η ενέργεια και η επιμονή τους, αποτελούν για εμάς έμπνευση αλλά και κίνητρο για την συνέχεια του δικού μας αγώνα».

Ο Γιώργος Σταμάτης, δήλωσε: «Η Αλία και ο Ιμπραήμ, μας δείχνουν έμπρακτα πόσο σημαντική είναι η ένταξη μέσω του αθλητισμού. Αποτελούν παραδείγματα που μας κάνουν να πιστεύουμε πως όποιος θέλει, μπορεί να κυνηγήσει το όνειρο του».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο