24 Μαΐου, 2024

Δράση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στον καταυλισμό Ρομά στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα ακόμα μια δράση εμβολιασμού  κατά της Covid-19 στον καταυλισμό  «Κιάφα» του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος. Η δράση υλοποιήθηκε από το Τμήμα Μετακινούμενων Πληθυσμού του ΕΟΔΥ με την υποστήριξη του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου,  υπό το συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργος Σταμάτης επισήμανε ότι «Η μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων του καταυλισμού Ρομά στον εμβολιασμό σήμερα αποδεικνύει έμπρακτα ότι μέσα από τη συνεργασία όλων μας και πρωτίστως της τοπικής αυτοδιοίκησης, η ισότιμη πρόσβαση των πλέον ευάλωτων ομάδων στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της Covid-19 είναι εφικτή. Η σημερινή δράση είναι αποτέλεσμα της στενής και σταθερής συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας με τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών των Ρομά, αλλά και των  σχέσεων αμοιβαίας  εμπιστοσύνης που έχουν αναπτυχθεί μέσω της καθημερινής επαφής των Ρομά με τα στελέχη των 56 Παραρτημάτων Ρομά των Κέντρων Κοινότητας που λειτουργούν σε  όλη τη χώρα.  Είμαστε δίπλα σε κάθε ευάλωτο συμπολίτη μας και συνεχίζουμε την προσπάθεια, ώστε ο εμβολιασμός να είναι εύκολα προσβάσιμος σε όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

 Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού κατά της Covid-19 και εντάσσεται στο σχέδιο εμβολιασμού των Ρομά που διαβιούν σε καταυλισμούς/οικισμούς, το οποίο υλοποιείται από την Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας  Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ),  με την υποστήριξη των Παραρτημάτων Ρομά των Κέντρων Κοινότητας και τη συνδρομή οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο