23 Ιουλίου, 2024

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η απαρέγκλιτη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στον τουριστικό κλάδο αποτελεί βασικό μέλημα μας»

Συνάντηση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου με την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη

«Ο τουριστικός κλάδος αποτελεί σημαντικό κρίκο στην ανάπτυξή της ελληνικής οικονομίας. Μέλημά μας είναι οι εργαζόμενοι του να λαμβάνουν το «μέρισμα» που τους αναλογεί από την ανάπτυξη αυτή στην οποία συμμετέχουν ενεργά. Αυτό επιτυγχάνεται τόσο μέσα από την αύξηση των μισθών όσο και από τη διασφάλιση άριστων συνθηκών εργασίας». Αυτό δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο της με την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Κύριο μέλημά μας» προσέθεσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, «είναι η στήριξη του εργατικού δυναμικού στον τουρισμό ειδικά εν όψει της θερινής περιόδου. Και ένα μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση είναι ότι φέραμε εφέτος πιο μπροστά την αύξηση στον κατώτατο μισθό προκειμένου να καλύψουμε και όσους συμπολίτες μας εργάζονται στον τουρισμό και δεν καλύπτονται από συλλογική σύμβαση. Για εμάς, στο υπουργείο Εργασίας, η προστασία των εργαζομένων και η διασφάλιση των δικαιωμάτων τους αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των πολιτικών μας. Γι’ αυτό και η απαρέγκλιτη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στον τουριστικό κλάδο είναι βασικό μέλημά μας».

Από την πλευρά της η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ανέφερε: «Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση σήμερα με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου. Κοινός τόπος της συζήτησης αλλά και πεδίο μέριμνάς μας αποτελεί το πλέον σημαντικό κεφάλαιο του ελληνικού τουρισμού, που είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. Θέλουμε εργαζόμενους με εξασφαλισμένα δικαιώματα και καλές συνθήκες εργασίες, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του σύγχρονου τουριστικού προϊόντος».

Μετάβαση στο περιεχόμενο