19 Ιουνίου, 2024

Δόμνα Μιχαηλίδου, από Σύρο : «Βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας απ’ άκρου εις άκρον της χώρας»

 

«Βρισκόμαστε δίπλα σε όλες και όλους, απ’ άκρου εις άκρον της χώρας. Ακούμε και πράττουμε πάντα με γνώμονα το συμφέρον των συμπολιτών μας, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, προς όφελος της εθνικής οικονομίας. Αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά με την αύξηση των μισθών, των συντάξεων και της δημιουργίας νέων καλοπληρωμένων θέσεων απασχόλησης». Αυτό δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, από τη Σύρο, όπου βρέθηκε τη Δευτέρα, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκο Μηλαπίδη, τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, Αλέξανδρο Βαρβέρη και τον Διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, συνοδευόμενη από τους Βουλευτές Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογιού και Φόρτωμα Φίλιππο, κατά τη διάρκεια παραμονής της στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων,  μαζί με το κλιμάκιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, συνάντησαν τον Δήμαρχο Σύρου, Αθανασίου Αλέξανδρο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Φωτεινιά Νίκος,  τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας, Καφτηράνη Χρήστο, τον Πρόεδρο ΔΗΜΤΟ Σύρου, Μπαρμπούνη Ευστάθιο και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, Βουτσίνο Μάρκο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν μεταξύ άλλων, και για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, τον υψηλότερο στην ιστορία της δράσης, που δίνει τη δυνατότητα σε 300.000 συμπολίτες μας να κάνουν διακοπές δωρεάν ή με πολύ χαμηλό κόστος.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ και συζήτησε διεξοδικά με τους εργαζόμενους. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νησί, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, συναντήθηκε με εργαζόμενους, πολίτες και επιχειρηματίες, ενώ επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία Σύρου, που εξυγιάνθηκαν δίνοντας δουλειά σε εκατοντάδες εργαζόμενους και φέροντας ανάπτυξη στο νησί που έχει συνδέσει την ιστορία του με τη ναυτοσύνη. Στα Ναυπηγεία της Σύρου, η Δόμνα Μιχαηλίδου, συζήτησε με τη διοίκηση και τους εργαζομένους για τα θέματα που τους απασχολούν, τις προοπτικές ανάπτυξης της επιχείρησης και τις ευκαιρίες δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Η Υπουργός τόνισε τη σημασία της διατήρησης και ενίσχυσης της ναυπηγικής βιομηχανίας στη χώρα και επανέλαβε τη δέσμευση της Κυβέρνησης για τη στήριξη του κλάδου.

«Τα Ναυπηγεία Σύρου» ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου, «αποτελούν πυλώνα της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας, της τοπικής οικονομίας και παράδειγμα της δύναμης και της ανθεκτικότητας της ελληνικής ναυτοσύνης. Συζητώντας με τους εργαζομένους, διαπίστωσα το πάθος και την αφοσίωση τους στη δουλειά τους. Η προσπάθεια τους είναι αξιέπαινη και αποτελεί κινητήρια δύναμη για την περαιτέρω ανάπτυξη των ναυπηγείων. Έναν κλάδο ο οποίος έχει δώσει πολλά στην ελληνική οικονομία και αναμένεται να δώσει ακόμη περισσότερα στο μέλλον».

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ολοκλήρωσε την επίσκεψή της με συναντήσεις με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, συζητώντας θέματα που αφορούν την αγορά εργασίας, τα προβλήματα εξεύρεσης προσωπικού αλλά και τις προοπτικές που δίνει στην Σύρο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, η σημαντική ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου επανέλαβε τη δέσμευση της Κυβέρνησης για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης, προκειμένου, όπως ανέφερε, να διασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο