13 Ιουνίου, 2024

Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ανακοινώνει ότι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), αναλαμβάνει από την 1/1/2019, τη λειτουργία των Δομών Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΚΟ PRAKSIS.

Ειδικότερα, ο ΔΟΜ αναλαμβάνει  τις δομές σε Γλυφάδα, Κυψέλη Ι, Κυψέλη ΙΙ, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ίλιον, Εξάρχεια, Χαλάνδρι και Πεντέλη στις οποίες σήμερα φιλοξενούνται 124 ανήλικοι. 

Η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη από το εθνικό πρόγραμμα AMIF (Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης).

Το Υπουργείο Εργασίας και ο ΔΟΜ, με στόχο την ομαλή μετάβαση ανηλίκων και προσωπικού, δεσμεύονται ότι θα απορροφηθεί η πλειονότητα των εργαζομένων που θα αποδεσμευτούν από την PRAKSIS και διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα. 

 

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας των  δομών υπό τον ΔΟΜ, την 1η Ιανουαρίου 2019, όλες οι διαθέσιμες θέσεις στους εν λόγω ξενώνες θα καλυφθούν πλήρως σε συνεργασία με το  Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των φιλοξενούμενων ανηλίκων στους 240.

 

Η κ. Φωτίου ευχαριστεί την ΜΚΟ PRAKSIS για τη συνεργασία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο