16 Ιουλίου, 2024

Δήλωση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο

«Μέσα από μία αναλυτική ενημέρωση παρουσιάσαμε στον Πρωθυπουργό τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και στην αγορά εργασίας αλλά και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουμε μεθοδικά ετοιμάσει για να αντιμετωπίσουμε μία σειρά από ανοικτά ζητήματα που αφορούν στην μείωση της ανεργίας, στην παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, στα ζητήματα των εκκρεμών συντάξεων και σε άλλα σημαντικά θέματα. 

Δεν είναι απλά τυπικές αλλαγές. Είναι διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η Ελλάδα που, συνδυαστικά με το πλέγμα των μεταρρυθμίσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην εθνική οικονομία, θα φέρουν θεαματικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, θα αυξήσουν τους μισθούς και το κυριότερο θα δούμε την αγορά εργασίας να μεταμορφώνεται και να μπαίνει στην κανονικότητα όπου η πλήρη απασχόληση –εκεί στοχεύουν όλες οι πολιτικές μας- θα είναι κυρίαρχη των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και αυτό θα φανεί σε λίγο καιρό από το ισοζύγιο ροών απασχόλησης «Εργάνη».

Για όλες αυτές τις πρωτοβουλίες, τις οποίες κάνετε κτήμα σας και υπερασπίζεστε Κύριε Πρωθυπουργέ, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την επίσκεψή σας στο Υπουργείο Εργασίας και θα ήθελα να στείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους τους εργαζόμενους του Υπουργείου που δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερό τους εαυτό για την προσπάθεια της καλυτέρευσης της καθημερινότητας του Έλληνα πολίτη. 

Θα περιμένουμε και νέα επίσκεψή σας στον Υπουργείο μας αλλά να γνωρίζετε ότι την 1η Ιουνίου του 2020, θα είστε εδώ για να απονείμουμε μαζί την πρώτη «ψηφιακή σύνταξη», καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του ψηφιακού εκσυγχρονισμού του συστήματος ΑΤΛΑΣ. Μία μεγάλη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών μέσα από την τάχιστη και ψηφιακή απονομή των συντάξεων». 

Μετάβαση στο περιεχόμενο