18 Ιουλίου, 2024

Διανομή τροφίμων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μητροπόλεως Πειραιώς από τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Σταμάτη

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση.

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργος Σταμάτης παραβρέθηκε χθες Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μητροπόλεως Πειραιώς, όπου, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, προσφέρθηκαν δέματα αγάπης με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης. Ο Γενικός Γραμματέας διένειμε δέματα και συνομίλησε με συμπολίτες μας που ζουν σε συνθήκες ευαλωτότητας.

Ο κ. Σταμάτης εξήρε το πολύπλευρο φιλανθρωπικό έργο της Ι.Μ. Πειραιώς και ειδικά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ προς τους ευάλωτους συμπολίτες μας, δεδομένου πως το πρώτο λιμάνι της χώρας συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη.

Επιπλέον, τόνισε την καίρια σημασία της κοινωνικής αλληλεγγύης ως δομικού συστατικού μιας συνεκτικής, βιώσιμης και ανθρώπινης κοινωνίας. Και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι: «Κανείς μας δεν πρέπει να μένει αδρανής μπροστά στην ανάγκη των συνανθρώπων μας. Η οικοδόμηση ανοικτών και ανθεκτικών κοινωνιών, στη βάση της φιλαλληλίας και του ανθρωπισμού, είναι προς όφελος όλων και ο καθένας μας οφείλει να συμβάλει στο μέτρο που του αναλογεί»

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο