22 Ιουνίου, 2024

Δ. Μιχαηλίδου: Προτεραιότητα η κοινωνική πολιτική: Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού – Τριπλό Πρώτο Ένσημο, διακανονισμός των ασφαλιστικών υποχρεώσεων των ιδρυμάτων

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των vouchers για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ, για τέταρτη ευρωπαϊκή προγραμματική περίοδο, ανακοίνωσε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, σήμερα στη Βουλή. Όπως τόνισε η Υφυπουργός, πλέον ωφελούμενα είναι τα ίδια τα παιδιά, τα οποία σε συνδυασμό με το πρόγραμμα Κυψέλη, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση όχι μόνο σε έναν βρεφονηπιακό σταθμό, αλλά σε έναν βρεφονηπιακό σταθμό που θα τους προσφέρει τη δυνατότητα να αναπτύξουν στον μέγιστο βαθμό όλες τις δεξιότητές τους.

Όσον αφορά τις αλλαγές στο πρόγραμμα «Πρώτο Ένσημο», όπως εξήγησε η Δόμνα Μιχαηλίδου, στόχος τους είναι να καταστεί το πρόγραμμα πιο ελκυστικό και να μετατραπεί σε πραγματικό εργαλείο αύξησης της απασχόλησης των νέων 18-29 ετών. Στο πλαίσιο αυτό, προσαυξάνεται το χρηματικό ποσό της επιδότησης που χορηγείται τόσο προς τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα για κάθε νέα θέση που δημιουργείται και επιδοτείται από τον προϋπολογισμό, όσο και προς τους εργαζόμενους. Ειδικότερα, το χρηματικό ποσό, από τα 1.200€ αυξάνεται στα 3.600€

Τέλος, αναφορικά με την κάλυψη των ασφαλιστικών υποχρεώσεων των φορέων κοινωνικής πρόνοιας, η Δόμνα Μιχαηλίδου, υποστήριξε ότι με τις νέες διατάξεις τους παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισής τους σε 48 δόσεις, αλλά και η δυνατότητα συμψηφισμού των οφειλών αυτών με την κρατική επιχορήγηση που λαμβάνουν, μέχρι ποσοστού 30% επί της επιχορήγησής τους. Η υπαγωγή στη ρύθμιση αυτή επιτρέπει στους φορείς να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ αναστέλλονται και οι διαδικασίες διοικητικής εκτέλεσης εις βάρος τους.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι «καταπολεμούμε την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Με ενεργητικές κοινωνικές πολιτικές. εξασφαλίζουμε σε όλα τα παιδιά, τους εφήβους και τους συμπολίτες μας με αναπηρία, ισότιμη αφετηρία για τη ζωή και ισότιμες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο