18 Ιουλίου, 2024

Δ.Μιχαηλίδου: Παρατείνουμε τις συμβάσεις εργασίας επικουρικού προσωπικού covid στα ΚΚΠ και σε λοιπούς Προνοιακούς φορείς ως 31.05.2023

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την παράταση των συμβάσεων εργασίας επικουρικού προσωπικού covid στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και σε λοιπούς Προνοιακούς φορείς ως 31.05.2023, ανακοίνωσε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας χθες στη Βουλή.

Σύμφωνα με την Υφυπουργό, η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί απόδειξη της κρατικής μέριμνας για την απρόσκοπτη και διαρκή παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας και προστασίας στα χρονίως πάσχοντα άτομα, τα άτομα με αναπηρίες, τους ηλικιωμένους, αλλά και τα ευάλωτα παιδιά. Ειδικότερα η ρύθμιση:

  • Ενισχύει την επιχειρησιακή κατάσταση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και λοιπών Προνοιακών Φορέων και εξασφαλίζει σε κατάλληλη χρονική διάρκεια την διαθεσιμότητα των αναγκαίων ανθρώπινων πόρων για την εκπλήρωση του σκοπού τους.
  • Διασφαλίζει τη συνεχή και ποιοτική παροχή υπηρεσιών στις ευάλωτες ομάδες πολιτών.
  • Προστατεύει το δικαίωμα των ευάλωτων πολιτών για αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση.
  • Εξυπηρετεί την ακεραιότητα του δημοσίου συστήματος υγείας αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Παράλληλα, όπως  υποστήριξε η κ. Μιχαηλίδου, δίνεται επιτέλους λύση στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις του «Αναρρωτηρίου Πεντέλης» και ξεκινούν άμεσα  οι εργασίες επισκευής και ανακαίνισης του κτηρίου, με σκοπό να αποκατασταθούν οι φθορές που έχει υποστεί το κτήριο  λόγω της παλαιότητάς του, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι: «Εργαζόμαστε εντατικά ώστε να διασφαλίζουμε το βέλτιστο συμφέρον των πιο ευάλωτων. Πρωταρχική μας προτεραιότητά, όταν ξέσπασε η πανδημία ήταν η προστασία της υγείας και της ζωής κάθε ωφελούμενου. Τα καταφέραμε! Γι΄αυτό και συνεχίζουμε να θωρακίζουμε τις δομές μας, να τις στελεχώνουμε με το αναγκαίο προσωπικό, παρέχοντας υψηλές υπηρεσίες φροντίδας, αλλά και ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον σε όλους τους ωφελούμενους. Επιπλέον, προχωρούμε άμεσα στην αποκατάσταση των φθορών έχει υποστεί το κτήριο του «Αναρρωτηρίου Πεντέλης», ώστε να παρέχουμε στα παιδιά έναν ασφαλή χώρο φιλοξενίας, μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη γι’ αυτά οικογένεια. Γι΄αυτό και με απώτερο σκοπό μας την αποϊδρυματοποίηση, ο συγκεκριμένος χώρος, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την παροχή υπηρεσιών ανοιχτής φροντίδας προς τις βιολογικές, θετές και ανάδοχες οικογένειες οι οποίες έχουν αναλάβει τη φροντίδα ενός ή περισσότερων παιδιών, καθώς και να προσφέρει υπηρεσίες πρόληψης του ιδρυματισμού παιδιών με ή χωρίς αναπηρίες. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προστατεύσουμε όλους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο