23 Ιουλίου, 2024

Δ. Μιχαηλίδου: Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο Down – Σπάμε τα στερεότυπα: Αναπηρία, όχι ειδικές ανάγκες

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο Down, υποδέχθηκε στο γραφείο της έξι νέες και νέους από το Σύλλογο Down Ελλάδας μαζί με τον πρόεδρό του, Σταύρο Τσιφλίκη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η Δόμνα Μιχαηλίδου συζήτησε με τους νέους τις καθημερινές δραστηριότητές τους εντός του Κέντρου Ημέρας, αλλά και για τις ευκαιρίες ένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Υφυπουργός και στο πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης, τονίζοντας τη σημασία της πρώιμης ανίχνευσης τυχόν αναπηριών και της έγκαιρης παρέμβασης ως προς την βέλτιστη ανάπτυξη των δεξιοτήτων κάθε παιδιού από την προσχολική ηλικία.

Φυσικά, η αναμνηστική φωτογραφία της Υφυπουργού με τα παιδιά δεν θα μπορούσε παρά να είναι αφιερωμένη στο #lotsofsocks, την παγκόσμια καμπάνια ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο Down.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Στόχος μας είναι η πλήρης κοινωνική ένταξη, η συμπερίληψη και εξάλειψη κάθε στίγματος. Τα παιδιά με σύνδρομο Down, αλλά και όλα τα παιδιά με αναπηρία, με την κατάλληλη εκπαίδευση και τη συνεργασία γονιών και δασκάλων, μπορούν να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας. Δουλεύουμε εντατικά τόσο για την κοινωνική όσο και για την επαγγελματική ένταξη των συμπολιτών μας. Με ενεργητικές πολιτικές, μικρές και μεγάλες δράσεις διασφαλίζουμε ίσες ευκαιρίες διαβίωσης και συμμετοχής σε όλες και όλους. Σπάμε τα στερεότυπα. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο