21 Μαΐου, 2024

Δ. Μιχαηλίδου: Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Για την έμπρακτη αναγνώριση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και την επιτακτική ανάγκη μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας ισότητας, μίλησε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, σήμερα στο Be Αn Ally Forum.

Όπως τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου, για πρώτη φορά στην χώρα μας αναγνωρίζονται σε ανώτατο θεσμικό επίπεδο έμπρακτα τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Για πρώτη φορά η χώρα αποκτά εθνικό σχέδιο θετικών πολιτικών παρεμβάσεων που προσβλέπουν στην κατάργηση αθέμιτων διακρίσεων και στη θεσμική θωράκιση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού των δικαιωμάτων τους.

Ειδικότερα, από 1/1/2022 αίρεται η οριζόντια απαγόρευση της αιμοδοσίας από ανθρώπους που είχαν συνάψει οποιαδήποτε ομοφυλοφιλική σχέση. Επίσης, από τις 24 Ιουνίου του 2021, με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών του ΟΑΕΔ και τρανς άτομα που χρόνια τώρα βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο τον αποκλεισμό και την απόρριψη κι έχουν πλέον τη δυνατότητα να κατοχυρώσουν το δικαίωμά τους στην εργασία και στην κοινωνική ζωή χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι: «Η διαφορετικότητα είναι το θεμέλιο της ζωής.  Δεν είμαστε και δεν μπορούμε να είμαστε ίδιοι.  Διαφέρουμε λόγω φυλής, θρησκείας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, σωματικής και νοητικής ανάπτυξης.  Μπορούμε όμως να είμαστε ίσοι. Και πρέπει να είμαστε ίσοι. Σήμερα στο Be an Ally Forum, συζητήσαμε, για την ανάγκη της αναγνώρισης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και την κατάργηση αθέμιτων διακρίσεων. Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο