15 Ιουνίου, 2024

Δ. Μιχαηλίδου για DUO DAY: Και στη δουλειά, κάνουμε την αόρατη αναπηρία ορατή!

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο του Duo Day, μοιράστηκε όλες τις δραστηριότητες της ημέρας της με τον νεαρό Ευθύμη Τσίγκα, ο οποίος έχει σύνδρομο Asperger.

Ο Ευθύμης συνόδεψε την Υφυπουργό στην τηλεοπτική της συνέντευξη στον Αντ1 και συμμετείχε σε όλες τις συναντήσεις με τους συνεργάτες της. Μαζί επισκέφτηκαν το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του και ενημερώθηκαν από τον  καλλιτεχνικό διευθυντή, Λευτέρη Γιοβανίδη, για την ιστορία του Θεάτρου, καθώς και για το νέο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Ο Ευθύμης παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την ομιλία της κας Μιχαηλίδου στην Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά, με σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης ευπαθών ομάδων του δήμου.

 Η Υφυπουργός, μαζί με τον Πρωθυπουργό, συμμετέχει για δεύτερη χρονιά, σε αυτή την ευρωπαϊκή δράση, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 18 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Απασχόλησης Αναπήρων. Φέτος, μετά από κινητοποίηση της κας Μιχαηλίδου, συμμετείχαν στη δράση ο Υπουργός Επικράτειας κ. Άκης Σκέρτσος και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Παύλος Μαρινάκης.

Στόχος του DUO DAY είναι να συμφιλιώσει τον κόσμο της απασχόλησης με τα άτομα με αναπηρία. Έτσι, τα άτομα με νοητικές αναπηρίες έρχονται σε επαφή με δημόσιους φορείς, ιδιωτικές εταιρείες, αλλά και απλούς πολίτες, ώστε να γνωρίσουν το εργασιακό τους περιβάλλον και να δουν πως λειτουργούν.

 Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σημείωσε: «Σήμερα, με τον Ευθύμη μοιραστήκαμε όλες τις δραστηριότητες της μέρας και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα ενδιαφέροντά του, αλλά και για την ένταξή του στην αγορά εργασίας. Και οι δράσεις όπως το DUO DAY έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό για εμάς. Γιατί ο σκοπός είναι διττός. Από τη μία πλευρά, το άτομο με αναπηρία έχει την ευκαιρία να δει την καθημερινότητα σε ένα εργασιακό περιβάλλον, το δεύτερο και πιο σημαντικό, είναι να κατανοήσει η κοινότητα ότι η αναπηρία δεν είναι ανημποριά, αλλά μια διαφορετικότητα μέσα στην κανονικότητα. Και σήμερα, κάνουμε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην απασχόληση χωρίς αποκλεισμούς. Τρία χρόνια τώρα, η εργασιακή αποκατάσταση και η στήριξη των συμπολιτών μας με αναπηρία αποτελούν κύριο μέλημά μας. Γιατί κάθε άτομο με αναπηρία πρέπει να έχει ίσες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας και να νιώθει χρήσιμο σε μια κοινωνία όπου μπορεί να αναπτύσσει τις δεξιότητές του. Γι’ αυτό με προγράμματα όπως η απασχόληση των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, αλλά και ο Προσωπικός Βοηθός, ενισχύουμε την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Σε αυτή την προσπάθεια όμως πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, Πολιτεία, ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά και πολίτες. Για να κάνουμε επιτέλους και στην δουλειά την αόρατη αναπηρία ορατή».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο